Om att köra upp saker i rumpan typ...

"Ta ditt religiösa dravel och kör upp det i... Rumpan...." Eller det var kanske mer på latin, rectum.... I vilket fall som helst sade man så till mig, ansikte mot ansikte i dag på min arbetsplats, en åländsk Grundskola. Man kan ju undra hur det kan få förekomma sådant här nuförtiden. Ungarna blir ju värre och värre... Eller egentligen var det ingen elev som sade så, utan en kollega... En elev skulle aldrig täckas uttrycka sig så vågar jag lova. Kanske på 1980-talet, men aldrig i dag! I vilket fall som helst blev jag väldigt glad och uppsluppen efter detta och eftermiddagen har gått som en dans... Orsaken till anförtroendet blev då kollegan uttryckte sin sorg över att människorna är så onda. Jag gav henne förklaringen i och med att kvinnan åt av den förbjudna frukten. Den skall jag då, inte frukten utan förklaringen, köra in dit solen aldrig skiner... Va roligt vi har det på mitt jobb! Helt på riktigt!
 
Eftersom det är fredag hämtar Gurkan från eftis och jag hinner jobba, samt åka till träningen har jag tänkt... Förutom det vanliga har jag i dag lite funderat över framtiden med Åland United och den uppbyggnad vi har i dag. Det hela bygger ju på att våra ägare vill ha oss. Sen om vi inte kan finansiera flickfotbollen som vi gör i dag kan man säkert göra ändringar, det är ingen stor sak. Det är huvudfrågan som är den viktiga. Godkänner de åländska fotbollsföreningarna att Åland United är deras representationslag för damer? Om de gör det kan vad som helst egentligen hända där under. Gör det inte det, då krävs en fullständig omprioritering och hela konceptet Åland United behöver ses om.
På den här tiden (2009) tyckte man närmast att det var fantastiskt och jättefint att vi fanns och vann. Väldigt få visste då hur allt fungerade. I dag är hela Åland enligt fundamentet involverat i oss, men lika få verkar förstå hur det funkar och några av de som gör det verkar inte vilja se det som man såg då man gick med... A-laget har tre matcher kvar i år och det ska tamme tusan spelas Damernas Liga på Åland 2018. Sen får vi se i vilken skepnad Åland United existerar. Spännande. Och vet ni vem som avgör detta? Inte jag, inte ÅUs styrelse, utan faktiskt just dessa ägare som vi hoppas ska vilja gå med på att vi finns.
 
 
Japp. En kamp mot kopieringsmaskinen kvar då... Sen lämnar jag detta bygge för helgen. Två träningar med A-laget och sedan på söndag ser det ut som om jag coachar ÅUs F07-10 eftersom ingen annan visat intresse. Edit, Sigrid och kanske Klasskompis H ska spela för ÅU för att spel ska vara möjligt och drägligt...
 
I går kväll tyckte jag mig märka början på en renässans för min son. Han satte sig ner och pratade med mig i en hel timme. Emilia ville skypa på söndag och Linda meddelar att hon blivit Vicepresident... Undrar i vad....
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0