Tveeggade svärd

Dagens Sally bilder blir ovisade. Inga skitbilder har man sagt och i så fall finns det inga bilder alls som inte skulle ha just det temat. Arbetsdagen på skolan börjar närma sig slutet. Via butiken hem, efter att nu ha de flesta av de kommande utvecklingssamtalen inplacerade. Bara resten kvar då...
 
Futsalen gick ju rätt hyfsat i går. Inte att 13-1 över JIK liksom var så där att vi nu ska fira och hurra, men det var en trevlig tillställning och man ser att Samuel, tillsammans med IFK trupperna har kommit nära varandra så här i november. Sedan var det ju en fröjd att se herrarnas LIF-JIK som blev en riktig brakföreställning. Edit och Pärla ropade "Heja Lemland" så taket skallade, medan JIK tränarens barn, som liksom lekte med dessa tu skanderade "Heja JIK". Om Futsal kommit till Åland för att stanna är väl lite tidigt att säga efter en omgång, men onekligen såg det ut att engagera även publik.
Den här bilden är inte från i går, utan från cupsegern i Esbo i augusti. Det var dock i dessa dräkter som ÅU spelade mot JIK. Ingen av dem på bilden var med. Sofia var nog på plats, men hon har ju gipsat ben så hon satt och styrde upp lite, som hon uttryckte det... Olivia gjorde en eminent insats som målvakt och Ann-Sofie gjorde nästan mål, då hon fick stegmärkena att passa. Anna, Elin och Agnes som vanligen håller till i IFK gjorde goda insatser de med. Precis så man trodde att det var över, då knäade Pille in 13-1. Så att så var det med det. Jag lärde mig även hur man använder sekretariatgrunkan... Om någon undrar vad som blivit av ÅU F02-03 kan jag berätta att en del från det laget spelade för JIK i går. Matte gjorde till och med mål. Oj, får jag överhuvudtaget nämna folk som inte hör till ÅUs A-lag? Kanske nån blir kränkt och ledsen?
 
 
Diskussionen om jämställdhet och löner går het i fotbollsvärlden just nu. Klubblagen betalar vad klubblag betalar. Här har jag tidigare berättat om hur jag ser på utvecklingen. Det är bara så att lönerna går upp på damsidan hela tiden. Sedan topplagen allt mer heter Manchester City, Barcelona, Bayern München och så vidare kan vi tänka oss att samma värld som finns på herrsidan håller på att bildas. Mindre klubbar kommer inte att ha en chans att konkurrera om de bästa spelarna. Den allmänna nivån även hos "medelbra proffs" går också upp hela tiden. 2011, då jag första gången var med "på riktigt" och värvade spelare, jo jag hjälpte Robban inför 2009, men han skötte snacket och det ekonomiska, rörde vi oss ni helt andra världar än i dag. Det enda som är lika är min klubbs spelarbudget, så där i stort... De som då kom för vad vi erbjöd, de kan få mycket mycket bättre avtal på annat håll, inte ens nödvändigtvis så långt borta eller med bättre kvalitet på laget de spelar för.
 
Vi vet alla att Norge har gått in för jämställda ersättningar på landslagsnivå. Vi vet också att Danmarks damer har strejkat och nu lever med tillfälliga avtal om sina ersättningar för varje enskild match. Finlands damer har, enligt pressmeddelanden förhandlat sig till lite bättre villkor än tidigare, som dock i sanningens namn inte är i närheten av våra herrars motsvarande. Nu har det svenska damlandslaget aviserat att de tänker utgå från Fotbollsgalan i Sverige i protest mot att ha sämre villkor än herrlandslaget.
 
Man kan tycka att protesterna är berättigade. man vet också att detta gäller "offentliga sektorn" och att det som är bort från herrarna på landslagsnivå ändå knappt märks alls, medan motsvarande ökning för damerna skulle göra enorm mumma. Självklart hoppas jag på att man får till bra lösningar och själklart tycker jag att dam- och herrlandslag och dess spelare ska få samma ersättningar.
 
Vad händer sen så vi är där då? Kommer det att synas även i klubbarnas verksamhet? Ja... Som det nu är ser det ut som om de klubbar som kan erbjuda dessa bättre villkor för sina damer är de klubbar som har stora herrlag och därmed tjänar de stora pengar som gör att de kan avvara några struntsummor på det som i damfotbollen utgör kanonbelopp. Jag kan inte låta bli att tänka hur trenden i Damernas Liga, eller hur vår fotboll på internationell nivå påverkas. Jag hoppas på mer jämställda förhållanden, men får på samma gång bilder i huvudet av att allt, och då menar jag allt blir annorlunda. Självklart vill jag att Åland United ska finnas med där då. Det bara ser så väldigt väldigt avlägset ut, ifall inte nån tokig miljonär köper oss... Tveeggat svärd var det...
 
I natt stressade jag mig igenom en julfest. Jösses va svettig jag var då jag vaknade. Inget hade heller skett i tid och av nån orsak hade jag försökt ha huvudrollen i alla nummer.
 
Samuel har åkt ut i Europa med ligatränarna. Jag improviserar på här hemma... Få se vart vi hamnar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0