Nu kör vi kreativa lösningar!

Trots att det jag skrev om i går kväll egentligen gäller en väldigt begränsad skara människor lät reaktionerna inte vänta på sig. Anne-Maj skrev av sig och visade att allt har flere sidor. Eftersom hon också var övertygad om att jag kommer att säga emot allt är det väl inte så stor mening för mig att säga annat än att jag har gjort mitt bästa, på basen av vad jag fått veta. Jag tror också att de ledare och tränare som jag kommunicerat med både tidigare och efter att ägarföreningarna mörkade diskussionen för mig och andra involverade vet det. Därmed har jag gott samvete och kan bara hoppas att sammanhangen kan fås ihop även för dem som eventuellt inte riktigt fått dem klara ännu. Jag tror att detta helt enkelt gått till som politisk beslutsfattning gör då den är som sämst. Det vill säga de som kan minst om ärendet bestämmer, utan att konsultera dem som vet mest.
 
Jag var inte heller på plats på det där fullmäktigemötet här på skolan i går kväll. Sådana som var här vittnar dock om just sådant som stycket här ovan hänvisar till. Oinsatta människor uttalar sig om saker helt ur sin egen vinkel. "Då jag gick i skolan på 1980-talet..." "Varför vill vi ha så här jättestora skolor på Åland?" I min värld inte riktigt relevanta premisser att bestämma om barns och personals vardag. Men vad jag har förstått är det så här det går till. Igen vill jag be mina läsare, dem av er som tycker ens lite om mig, påminn mig om ÅUs höstmöte 2017 och även om SÅHDs fullmäktigemöte i november samma år ifall jag någon gång antyder att jag vill börja med politik... Tack snälla! Jag vill inte bli en sådan där som pratar och fattar beslut om saker jag varken har kompetens eller kunskap att fatta beslut om. Att jag sedan försörjer mig genom att prata strunt är en annan sak...
Som Sally skulle säga: EVVK. Vet ni inte vad det betyder? KVG! Dessa förkortningar var jätteroliga för tre år sedan, minns ni?
 
 
Efter att ha fått veta att mina elever hellre dör i lung- än böldpest, samt inför något så spännande som ett judiskt ordförhör, ska jag försöka få till lite sponsorgrejer och även kanske komma närmare ytterligare en eller två sajningar. Nästa vecka har vi en ny gästspelare här och sedan lite senare två till, åtminstone. Jag får citera min vän Steve från i går då, när ärendet kom upp: "I hope they are good then..."
 
Då vi inte har så stor lycka med att få ihop till den där turneringen IFFK vill ordna i Eckeröhallen, då vi skulle spela mot tre andra lag, eller i alla fall ingå i en fyralagsturnering har jag slagit på stort och bjudit in Estlands landslag... Få se hur vi löser det om de kommer. Eller varför skulle det inte lösas?
Ett kreativt problem ifall Estland kommer är för vem Pille ska spela... Signy skulle nog få spela för sitt landslag i vilket fall som helst. Dels är Pallokissat inte tänkta att delta, dels vet vi inte ens var Signy ska spela nästa säsong. Vet Signy det?
 
 
Japp japp. Fredag sägs det. Äcklig mysbelysning i lärarrummet och en förväntansfull Edit inför Idol... Jag är mest förväntansfull inför att Emilia och Linda kanske ska köra gruppskype med Edit och då får jag lite vara med... Tror jag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0