I tåg, för omväxlings skull

VRs wifi verkar vara av god klass. Dock vågar jag inte ge mig in på längre skriverier i dag, då man aldrig vet hur länge det varar. Det är i varje fall kväll, eller runt klockan 18. Närmare 80 människor (förutom min lilla 8A har vi också 8F från KHS och så två åttondeklasser från GHS med oss) sitter i ett tåg tillsammans med helt vanliga oskyldiga resenärer. Det kanske är lite tidigt att dra alltför stora växlar av detta, men om någon igen undrar om man kan ha 8A med sig på offentliga tillställningar kan jag meddela att ja, det kan man. Hittills har allt flutit på som smort. Nära döden upplevelserna har mest uppkommit på Riksdagshuset och Svenska Teatern. Dessa upplevelser grundar sig mer på hur jag såg och kände att de stackars tonåringarna hade det inombords. Utåt gav de söta, tysta och välpolerade intryck.
 
Nattfärja med allt det innebär för 14 åringar (och det är definitivt inte alls det som många läsare med sina egna referenser tror att det innebär, nutidens ungar är så fruktansvärt mycket snällare än min generations motsvarande till exempel), promenad genom Helsingfors, ny promenad i Riksdagshuset, Hej Mats, sedan matätning på O´Learys i Forum och förflyttning till Svenska Teatern, som bjöd på en fantastisk upplevelse. Jag undrar om en enda elev av de cirka 500 på plats i dag, från Österbotten och Åland begrep ett dyft av vad uppsättningen "Landet" ville berätta. Höjdpunkten var dels då en manlig skådis iförd vita kalsonger och fjädrar hoppade omkring och sade sig vara Tuonelas Svan och när en av föreställnigens mammafigurer höll en monolog om varför rosmarin är bra för lammkött... Snäppet över 14 åringarnas horisont...  En annan höjdpunkt var att följa med deras ökande frustration som småningom gick över i hopplöshet. Nå, utan Grundskolan och Konsttestarna skulle de aldrig, jag menar ALDRIG gå på ett dylikt skådespel och då kan vi ju säga att dagen gjorde sitt jobb.
 
Nu alltså tågresa inklusive totalt humörlösa kvinnliga konduktörer. På Vikingline tar Södra Ålands Högstadieskola hand om de sina och vi ska äta Buffet och allt. Hörde ni Åland United? Inom offentliga sektorn äter man buffet på färjan. Jag vet att vi inte har råd. Ville nu bara säga... Klockan 2 tiden är vi, eller jag då hemma och sedan börjar skolan i morgon klockan 9 som vanligt.
 
Samuel har landat i Manchester säger han. Lite strul med matchmotstånd har vi fått, säger han också. Herr Landshövding saknar dokument säger han i sin tur. Jag åker tåg jag. En dag på jobbet. I dag blev det mer av detta jobb. Känns helt okej det också ibland...
Detta är från i somras. Hjärtrud väntar på mig och oss alla i klassrummet, som på samma gång är Sportchefens ena kontor... En liten oro för hur kossorna ska se ut har jag. men man måste ju kunna göra dessa resor utan att allt går på skrutt inte sant?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0