Svarsgaranti

Efter att just precis ha sett Krisu, Ronttu, eller vad ni nu vill kalla honom göra Zizou tyngd att ro hem en enkel seger borta på Vicente Calderon om en vecka genom ett hattrick som får honom att framstå som en olympier fick jag en idé.
 
Vad om vi skulle göra detta till en interaktiv blogg denna gång? I stället för mina ordspyor skulle ni få bestämma vad som sägs, nästan och ungefär... Ställ frågor om precis vad ni vill, men var medvetna om att det är jag som svarar. Både kommentarsfältet och Facebooks dito duger. Hej hej! Snart ska jag upp på ledningsgruppsmöte!!!
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Efter Ronaldos insats ikväll, hur högt rankar du honom i fotbollshistorien?

Svar: Jaa. Inte vet jag om det ändras så mycket med just denna insats, men han kommer väl in som en av de 20 främsta forwardsen genom tiderna. Just nu skulle jag kalla honom världens bäste avslutare... Evenetuellt kommer man att minnas honom till och med lite högre sen då han slutat i och med EM guldet och den rätt långa karriären. Huvudspelet är heller inget minus, samt att han visar prov på mer och mer spelförståelse och positiva lagspelaregenskaper nu på äldre dar...
enligtvirta.blogg.se

2017-05-02 @ 23:17:40
Postat av: Rösten från öster

Men hur är det med dessa skickliga spelares balans. Ingår inte muskel/balansträningar mera i fotbollsträningar. Eller så är det med dessa stora arenor att det blir sådana vindtunnlar (Moskva 1980) att en "stark" spelare i kombination med en hand på axeln och lite vind får dem att falla pladask. Kan du vidareutveckla detta, utgående från ordet pladask?

Svar: Pladask kan vi se som ett begrepp som innefattar dels för folk som inte själva rört sig i den farten, en odefinierbar sårlighet som innebär att en liten träff, som till och med kan vara hårdare än den ser ut eftersom den som träffar också rör sig snabbare än vad man tror, de facto rubbar balansenväldigt mycket, tänk bara om tex en höjdhoppare mitt i allt skulle trampa på en gummistövel mitt i ansatsen. Dels innefattar begreppet en slags professionell cynism, som innebär att man inbte ger sitt allt för sitt lag om man inte strävar efter att tydliggöra varje detalj som kan ge ens eget lag försdelar, tex i form av frispark. Till exempel i Spanien, där ju den matchen vi såg i natt spelades, anses en spelare vara direkt illojal och oprofessionell om han inte förstärker fouls för att få domaren att ge de frisparkar som skulle bli ogivna ifall man använde sig av sin balans, koordination och styrka som man dagligen i många års tid tränat med hjälp av världsledande experter. I fotboll anses det som taktisk kunskap att veta när man ska stå upp och när man ska förstärka en foul. Speciellt i sydliga länder har man satt det i system dessutom. Men man anses dum och korkad om man inte gör dessa beslut i akt och mening att gynna sitt lag. Pladask jo!
enligtvirta.blogg.se

2017-05-03 @ 07:23:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0