Tro är en övertygelse

"Tror gör man i kyrkan, här vet man!" Hur ofta har man inte fått det slängt i fejset? I mitt fall har det sagts till och med så mycket att jag lite försynt kunnat svara, "Jaså du tror så...". Okej. Detta ska inte bli en djup filosofisk utläggning om vad tro och faktisk vetskap är. Det blir bara en kort betraktelse över hur tro får forma även denna dag och vad som görs och sägs...
 
Jag tror att Edit kom bra till skolan. Jag släppte i alla fall av henne och såg henne vandra mot skolhuset. Ingenting annat har hörts så jag måste tro och därmed intala mig att hon är där och att allt är bra. 7B löste sina uppgifter bra under första lektionen, tror jag. En grupp blev inte helt klar. Jag tror att de kom överens hur de fixar det under dygnet som återstår innan de är här inne nästa gång. Åtminstone hade de en plan. Jag anpassar mina förväntningar och därmed planeringen för morgondagens lektion till tron att de fixar det alltså.
 
Då jag började skriva trodde jag att Röd Bettan skulle hämta Edit och föra henne till ögonläkaren, samt ha henne hos sig och så skulle Gurkan hämta hem henne ifall jag inte hinner fram, eftersom jag försöker hinna till träningen efter skolan. Medan jag skrivit har Röd Bettan bekräftat och därmed tror jag att det sköter sig och kan då ställa mig in på att följa en dagsplan baserad på denna tro.
Den här bilden, med feministiska citat i stället för efternamnen på det svenska damlandslagets tröjor får mig att tro att SvFF har mycket pengar och att damfotbollen i Sverige har väldigt lite att klaga på gällande resurser och uppmärksamhet. Jag har redan hunnit få frågan under morgonen huruvida Åland United kunde tänka sig göra något sådant. Svaret är att självklart, ifall någon betalar för kalaset. 30000€ årligen av en tröjsponsor skulle säkert ge oss möjlighet att trycka citat, eller för den delen efternamn på tröjorna som ju då skulle behöva bytas ut årligen... Jag minns att jag läste om hur Finlands herrar var förbjudna att byta matchtröjor då man spelade i Brasilien i slutet av 1980-talet. Varje gång någon bytte blev alla spelare skyldiga att köpa en ny tröja för egna pengar... Åtminstone tror jag att det var så, för det står så i Jari Litmanens bok som jag har hemma i vardagsrummet.
 
 
Med den information jag har just nu tror jag alltså att alla kommer att överleva dagen. Jag tror också att jag kommer att hinna undervisa enligt den plan jag gjort, få programbladen för Hammarbymatchen fixade, bevista träningen samt se över hemmet i kväll. Jag tror att alla som hjälper mig inte är arga på mig, åtminstone hoppas jag det. Jag väljer att tro att de inte är det i alla fall och sålunda kan jag köra på. Jag tror även på min son som meddelade att han är en klippa på engelska och därmed tror jag hans prov i dag kommer att gå bra!
 
Till slut konstaterar jag att jag i dag igen parkerat min bil i min egen parkeringsruta. Jag tror nämligen att baracken i alla fall kommer att byggas utanför parkeringsområdet... Jag tror någon har tagit sitt sunda förnuft till fånga. Eller så har det varit meningen så hela tiden och det är bara vi andra som trott att det är på annat vis.... Tro de....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0