Surrealism

Jag hade tänkt skriva nåt i morgon om varför jag inte tittat på Algarve Cup. Senare, medan kvällen rullade på tänkte jag att jag inte skrivit nåt "på riktigt om fotboll" på länge och funderade på att lite beskriva varför fotbollen bara blir bättre ju äldre jag blir trots att det inte kanske borde vara så. Sen funderade jag över att dra in nåt om hur Barcelona inte alls är ett tiki taka lag som bland annat kusin Röst från Öst gick på med från Arken. Hotellet alltså... Nu, då midnatt är nådd sedan en tid kan jag inte annat än skriva lite av mig så det ska bli möjligt att sova eftersom det är nödvändigt med tanke på torsdagens Pappa-, lärar- sportchef- och äkta man uppgifter.
 
Denna kväll, Internationella Kvinnodagen 2017 går till historien som en av de riktigt surrealistiska kvällarna. Det som hände i dag är inte möjligt, fast det ju var det. Redan inledningen med mål av Suarez efter 2 minuter var drömlik. Att sedan japanske högerbacken gjorde självmål efter en osannolik klack av Iniesta och Barca fick upp vittringen gjorde första halvlek till en bra fotbollshalvlek ur dramasynvinkel. Det är dock ingenting mot det bibliska patos som föddes i andra halvlek. Först en tidig straff och 3-0 av Messi. Sedan glider Cavani bollen i stolpen innan han lite senare slår in 3-1 och får allt att verka säkert. Barcelona måste i det skedet göra 3 mål på en halv timme för att gå vidare och det kan man ju, men inte i en sådan här match mot PSG. Cavani fick ett friläge till som Ter Stegen i Barcelonamålet klarade.
 
Sen skedde ju det helt otroliga och totalt surrealistiska. I 88e minuten fick Barcelona en frispark. Neymar skruvade in den i främre hörnet. Någon kunde tycka att PSG målvakten Trapp kunde ha lyft armarna en aning, men vad vet jag om sådant. 4-1 och lite väldigt sent nog faktiskt... Tre minuter senare dyker Suarez och får domaren att ge straff. Neymar tar Messis plats och gör 5-1 i 92a minuten!!! Två minuter efter det får Barcelona en frispark på offensiv planhalva efter att målvakten (!) Ter Stegen blivit kapad. Neymar får tag i en retur, vänder ut en försvarare och lyfter in en cross som avbytaren Sergio Roberto dyker fram på och touchar i nät. 6-1 och den mest osannolika fotbollsmatchen jag någonsin sett var ett faktum. Jag har ändå sett en del.
 
TV kommentatorn Virkkunen ylade som en varg och påstod att han aldrig varit med om något sådant här och att han aldrig heller kommer att vara det. I studion tyckte Mika Kottila att det var skönt att det inte bara är finländare som råkar ut för sådant här. Pasi Rautiainen sade mest puh och flås, men även något som jag tror jag kommer att hålla med om länge. "Jag är tacksam att ha fått vara med om detta!" Jag vet på riktigt inte om jag någonsin kommer att få se något liknande igen.
 
Så ja. Nu kan jag lägga mig. Tack för detta! 7A på morgonen och vi ska prata om klosterväsendet...
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0