"Nu är ingen längre jude eller grek, slav eller fri, man eller kvinna"

De flesta känner säkert igen citatet från Galaterbrevet 3:28 i Nya Testamentet här ovan. I dag firas internationella kvinnodagen och åsikterna florerar vilt om hur den ska uppmärksammas. I fjol väckte jag ont blod genom att gratulera mina kvinnliga bekanta, kolleger, familjemedlemmar etc. En par direkta slag i fejset kom det av en del som ansåg att just faktum att jag gratulerar dem innebär att dagen blir ännu mera aktuell. Andra ansåg att det definitivt inte finns något att gratulera för så länge Patriarkatet råder. Några blev glada och sade "tack", bland annat mina kära döttrar och min fru.
 
I dag har diverse uttalanden om mansplaining och andra om avsaknaden av internationella mansdagen (som visst finns, i höst nån gång visst?) gett krydda, eller bara utmattning åt förmiddagen. Jag vet inte hur ni kvinnor vill ha det. Däri ligger säkert sanningen. En kvinna vill inte samma sak som en annan kvinna. Därmed kan sällan en kvinna tala om för en man, eller en annan kvinna eller en med odefinierat kön vad denne ska och inte ska göra. Alla ser så olika på saker ser ni. Det påverkar dig säkert i ditt tänkande om du är jude, grek, fri, slav, kvinna eller man, men rena rama sanningar och riktgivande pilar om hur förhålla sig till den här dagen är så olika att det liknar röda garden under attack med pilbåge, ungefär...
 
För mig personligen är kvinnodagen en bra dag, då vi uppmärksammar hälften av Jordens befolkning. De som i allmänhet inte har snopp. Må ni alla leva lyckliga, vad det än innebär för er! Mitt hopp är att er lycka inte är beroende av andras lycka. Om tex en man suger lycka av en kvinna, då gör han fel. Om en kvinna gör det motsvarande av en man, då gör hon fel. Det samma gäller så klart mellan kvinnor, män, hundar, katter, fåglar och allt möjligt annat också.
 
Jag hoppas det är okej om jag fortsätter min strävan mot att behandla alla människor som jag skulle vilja bli behandlad själv. Att kvinnors inkomst (obs inte lön!) som medeltal är lägre än mäns och att IFK Mariehamns herrar har minst 6 gånger större publik än Åland United är något vi får jobba med, men så att ÅUs publik ökar, inte så att IFKs publik minskar. Förstår ni idén?
Eva Wahlström är en av våra mest framgångsrika boxare under modern tid. Fler titelmatcher lär vara på kommande... Bara för att nu låta henne synar här också då....
 
 
I snödrivorna pulsade Edit och jag till bilen och körde iväg till skolan. Maiju messade och undrade om man kanske kunde fixa skidor till morgonträningen. Undrar hur det blivit. Eftermiddagens drama kommer att utspela sig i Ålandstidnigens fotostudio då bara S, M och L skjortor finns för styrelsen och ledarna att klä sig i. Jag har en XL som faktiskt är väldigt tajt på mig. Italienarna gillar det så har jag förstått och Macron kommer ju därifrån. Nu är ju Bosses enda chans att komma i en skjorta för fotograferingen att han klär sig i min. Den finns i en plastkasse i framsätet på Landrovern här på KHS parkering, ifall du läser Bosse. Jag har ingen aning när jag kommer loss och hade tänkt uppsöka fotostudion i morgon, då det troligen är mindre rusning där.
 
Sofia Södergårdh har här förevigat stunden före Lois kurvar Raissas frisparkspetning i Hammarbys ribba. Egentligen borde detta vara sista gången ÅU spelade i dräkterna på bilden, eftersom Linnéa har bestämt att vi ska vara helröda i Västerås i helgen. Nu vet man ju aldrig när våra nya matchdräkter ämnar vara här, så jag har lärt mig att ta en dag i taget, precis som jag gör med diverse andra saker som samarbetet med IFK Mariehamns B flickor, ordnandet av skolbesök för Åland United, räknandet av toalettrullar hemma och även att påminna folk om saker de borde ha gjort, såsom då jag själv blir påmind om sådant som jag de facto nog borde göra ja.
 
 
Glad kvinnodag alla greker och judar! I kväll är det då den där omtalade Barcelona-PSG matchen som jag trodde skulle vara i går... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0