Alla typer av spyor undanbedes

Söndagen och dess eftermiddag har slagit oss med sol och faktiskt även lite värme. Edit som är uppbackad av en synnerligen gudomlig storasyster, i detta fall Emilia, är ute och cyklar, bokstavligen alltså med Gurkan och Pärla. Jag har burit sopor i bara ärmarna och barfota och inte känt en enda isande fläkt. Edit hade igår medan jag var i Eckerö haft ut min jobbväska och därmed hävt omkring en pappersordning som förde oss tillbaka till oktober 2010, Jo det är sant. Ännu tidigare fynd fanns det också. En lärarkalender från 2007 och en film om grottmänniskor från förhistorisk tid väl fanns också att finna. Nu är min väska lättare och mina övningar och dispositioner för fasta situationer med U17 landslaget, på det läger jag medverkade som assisterande tränare 2010 fick gå i pappersinsamlingen tillsammans med Tiina Saarios skattekort, Fru Kickans kommentarer från de lektioner hon höll för mig då jag var i Potsdam med ÅU och spelade Champions League (Alla utom Alexander hade tydligen varit försenade till 8Ds religionstimme) och en hel del annat finns nu i vår pappersinsamling.
 
Cyklisterna kom in precis nu då jag skriver och JyPK-GBK står 1-2 i slutet av andra halvlek. Enstaka känslor har tydligen väckts av min text från gårdagskvällen. Någon har tagit lite illa vid sig för att jag indirekt sagt att jag vill spy på henne och det kan jag i och för sig förstå. Vem vill nu att någon kräks på sig?
 
För att klargöra är jag så klart inte i beråd att varken spy, kissa eller bajsa offentligt på andra, eller ens andras tillhörigheter. I går kväll var jag helt uttömd på all energi och i dag, då vi gått in i sommartid och allt och jag av intresse läst Rufus 9 sidors kompendium som handlar om litteraturhistioria, kan jag fortsättningsvis konstatera att hela Åland Uniteds A-lagshype känns som en stor bluff. Vi har denna säsongs sämsta hemmapublik i den inledande fasen av Damernas Liga. Alla lag har haft en hemmamatch och vi ligger sist. I fjol var jag extremt besviken över 205 åskådare i den första matchen, då vi låg sexa nationellt. I år är vi alltså sist och de enda som inte fått in över 100 personer. Alla tips om vad vi kan göra bättre mottages med tacksamhet, trots att jag är helt på det klara med att de flesta tipsen inte kommer att kunna genomföras. Vi har bra folk som sköter marknadsföringen och jag vill inte att någon tappar gnistan. Laget och tränarna har nog att tänka på ändå de. Alla som var i går uppmanas å det varmaste att komma igen och igen och igen.
En som jag hoppas är glad, god och lite äckligt nöjd med gårdagen är Sofia. Här har hennes namne Södergårdh förevigat 1-0 målet som var ett välkommet välkommet inslag i Sofia Lindströms karriär.
 
 
Sen vet jag så klart att Finlands herrar förlorade mot Turkiet på fredag. Vad säger man? Jag säger inte så mycket alls just nu om det. Däremot har Micko Kälds damer vänt 1-0 till 1-3, nu senast genom lagkaptenen Rebecca Rasmus. Ser ut som om GBK tar sina första poäng i dag då. I övrigt har Damernas Liga bjudit på två hattricks på två omgångar. I första omgången var det TPS Jutta Rantala som bevisade att hon inte alls behöver Ria Öling att spela fram sig som det sades i fjol. I går var det min favorit Hanna Ruohomaa som, bara för att det är hon smällde tre mål framåt och ett i eget mål. En härlig människa är Hanna. Och livsfarlig i år att skötas om av Pille och Spora!
Det här är förresten vårat samarbetslag, IFK Mariehamns B flickor. Dessa är nu i Åbo och ledde i alla fall efter en halv timmes spel med 3-0. I går hade de förlorat en 2-0 ledning och släppt in 3 mål... So ist das Leben...
 
 
Inga spyor alltså, men förhoppningsvis en god middag om nån timme. Dessutom är litteraturhistoria faktiskt inte alls tråkigt. Vem hade trott det säg?!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0