Jag menar nog bara att vara snäll

Bamse säger ju så klokt att det inte är någon idé att vara starkast i världen om man inte på samma gång är snällast i världen. Jag är själv inte starkast, så då kan jag ju inte heller vara snällast... fast jag försöker. Ska sanningen fram försöker jag hårdare på att vara snäll än att vara stark, åtminstone fysiskt stark, så där som Rufus börjar bli...
 
Styrka är i och för sig mycket mera än att lyfta skrot och betvinga tigrar med bara händer. En form av styrka är ju även att kunna anpassa sig till olika situationer och att hålla huvudet kallt då det faller samman omkring en. Där försöker jag så hårt jag bara kan. I det samma kan det där med snällhet också bli paradoxalt eller åtminstone motsägelsefullt.
Det här ser väl ganska snällt ut, åt bägge håll... Edit var lite trött nyårsdagen 2013 och jag kunde liksom inte röra mig. Jag visste inte heller att jag följande nyårsdag skulle kunna titulera mig tvåfaldig finsk mästare i damfotboll, vad nu det har med någonting att göra säg...
 
 
Eftersom rumpan alltid är bak finns det alltid en chans att få saker om bakfoten, eller att hamna på skuggsidan av andras intentioner. "Everything you say can and will be turned against you" är en väldigt fungerande fras för det mesta. Det går alltid att hitta negativa saker oavsett vad som varit ursprungsmeningen.
 
Är det så farligt då? Måste alla tycka att det du säger och gör är snällt? Är det ens snällt i alla lägen att vara snäll? Vi har ju troligen alla kommit så långt att vi begriper att man inte behöver aga den man älskar. Dock kan det vara bra att inte alltid paja medhårs. Det är väl då man uppfattas elak...
 
Detta var bara lite tankar efter en fredag här i skolan. Inget dramatiskt har hänt, bara lite tankepaus efter den lilla emotionella feelingen det finländska inbördeskriget, som jag pratat om hela eftermiddagen alltid medför för mig.
 
Som ni märker är Edit i skolan igen. Ja, eller ni märker kanske inte det, men det är hon. Både Fru Kickan och hon steg lydigt upp i morse. Även Rufus, som har tänkt sig sova natten mellan torsdag och fredag hos oss nu under våren varje vecka verkade ha hunnit hit, för han gick förbi lärarrummet med en historiebok i handen. Emilia har beställt Gandhi som lördagsfilm, så det är bäst att jag kommer ihåg att ta med den härifrån då.
 
Ingen match i helgen. Träning på Vikingavallen riktigt just, sen team building i morgon. Jag hade nog förberett mig på att inte vara en del av den, men Maijus instruktioner låter lite tvetydiga, så jag måste kolla vad som förväntas. I övrigt tänkte jag slå på stort och vara hemma med de mina detta veckoslut. Sen har ju Röd Bettan nån slags middag på söndag förstås och det är vi tacksamma för eftersom mat kostar pengar. Var det där snällt sagt?
Så här kan det se ut då laget samlas för träning och möte i Vikingahallen. Nu är alla utom Sarah Burn här. Hon kommer på söndag. Vår nye vardagshjälte Ted kompar Harry och Lillemor och går in i epitetet "person som fixar allt". De är snälla!
 
God mat hela veckan Mat-Inger! Snällt av dig!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0