Jag är inte bitter. Helt på riktigt!

Jag börjar med att informera för dem som ännu tror att jag är en bitter radikalfeminist att jag inte är bitter och att min feminism mera söker sig mot så kallade liberalfeministiska filosofier. Jag gratulerar HJKs herrar till cirka 90000 €, eller var det mera? Även IFK Mariehamns herrar har fått ett UEFA bidrag på över 8000€. Orsaken är att UEFA delar ut av överskottet för herrarnas EM turnering till de klubbar som haft spelare involverade i både slutspelet och i kvalet inför. En bekant kom fram till att Petteri Forsell ingick i Finlands trupp vid två tillfällen under det föregående EM kvalet och därmed delar man alltså ut lite mer än 4000€ per gång synbarligen.
 
Nu ska ni alltså inte förstå mig fel. Jag tycker det är ett väldigt bra system och all ära till UEFA som ger klubbarna lite kompensation för sitt arbete att nära europeiska landslagsspelare vid sin barm. Största bidragen lär Juventus, Tottenham och någon till ha fått. Hundratals tusen minst. Det är bra och på sin plats.
 
Jag inser också att damsidan inte kan vara lika luckrativ. Undrar om ett dam EM ens ger någon vinst över huvudtaget. Jag bara leker med tanken på vad det kunde göra till exempel för Åland Uniteds ekonomi om vi skulle få motsvarande bidrag för EM kvalet som var. Ur minnet hittar jag Julia Tunturi och Ella Vanhanen i de finländska trupperna. Adde, Juke, Heroum och förstås riktigt gamla ÅUare som Hyyrynen och ännu äldre som Annica, om det nu var EM kval de åren hon spelade i ÅU skulle ha gett pengar i tidigare kval, eller Juke spelade väl inte EM kval före hon lämnade ÅU.... Sen har vi haft Pille som bofast för Estland och Raquel Infante kvalade till och med in till slutspelet med Portugal. Räknar vi tidigare kval kunde vi även ha håvat in lite pengar för Hayley Lauder och Jodie Botterill. Om alltså Petteris två matcher som avbytare ger 8000€, då kan jag inte ens tänka mig vad motsvarade summor för de tidigare uppräknade, både som avbytare och i startelvan skulle ge... Egentligen är detta dock en helt oväsentlig tanke eftersom jag inte upplevt att UEFA delar ut nåt alls till damföreningar gällande detta, så så var det med den saken. Bara det att vi troligen levt flere år på de pengarna om vi hade fått dem...
Här spelar Pille mot England i EM kvalet för 2017.
 
 
Jag är lite bitter över att Rufus inte kom i går i alla fall. Det var dock inte hans fel, utan en inkompetent amatörs. That´s all I have to say about that! I dag kommer han i alla fall. Fru Kickan, som var så trött i morse efter att ha pajat Edits ben hela natten, eftersom Edit hade växtvärk och blev hungrig klockan halv tre, medan jag låg på ena sidan och fick slag i ansiktet varje gång jag vände, eftersom jag då snarkade så det hördes, hon har lovat fixa med middagen så Emilia, som ska besiktiga bilen och Rufus, som anländer när det passar honom får äta före jag är hemma från träningen. Så att så.
 
I går blev jag även uppringd av en politiker som undrade hur Åland United resonerar kring frågorna vi fått angående planerna på en fotbollsarena i Mariehamn. Jag hade i varje fall inte fått några frågor, varvid politikern blev mycket förvånad då dessa tydligen diskuterats med representanter för Åländsk elitfotboll. Kanske man har kontaktat Herr Landshövding, eller så har man helt enkelt utgått från att elitfotbollen innebär IFK Mariehamns herrlag. Vem vet?
 
Vad annars? Jag tänkte ta mig till träningen och kolla in hur det ser ut med mina chanser att hålla jobbet. Herr Landshövding har låtit mig veta att han räknar med vinst i morgondagens träningsmatch mot pojkarna från IFK.- Han tycker att det är det minsta han kan kräva såsom oavlönad och ständigt påjagad ordförande. Alltså, jag är oönskad om Maiju och Craig inte lyckas vinna mot Steves pojkar imorgon. Kiva. Bastu skulle kanske vara nåt.
 
Skoldagen gick den. Jag är ofta ganska inspirerad på fredagar. Inget slår dock måndag morgon då livet oftast leker. Kollegan Ida var just här och beskrev lov och helger som en oändlig grön smet utan vettig uppdelning. Dessutom tar de ju aldrig slut, tyckte hon. Jag ser att hon är duktig på att sätta ord på sådant som även jag ofta känner. Denna helg är det match och så ser jag faktiskt fram emot att få prata med mina barn.
Min hemmiljö är ofta väldigt oförutsägbar i sin förutsägbarhet. Så här såg Fru Kickan ut en fredag då jag kom hem efter träningen. Förra helgen såg vi inte röken utav Gurkan. Få se hur det blir nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0