För gammal?

Då julhelgen ebbar ut och den 27/12 äntligen infinner sig med alla de möjligheter en arbetsdag, men ändå en dag mitt i ett skoljullov ger i form av faktiskt öppna företag och människor på jobb, men personliga möjligheter att sova så länge som ungarna gör det, vad gör vi då? Jo, vi vaknar klockan 5.30. Inte var det på mitt initiativ heller, inte ens Sallys för hon sover tryggt med sin mor... Det var Edit, som haft feber en par dagar och för att inte i onödan smitta ner någon annan än mig sov vi tillsammans i Sallys rum. Fram till 5.30 då alltså...  Jag inser att detta är vardag för många, men jag börjar bli lite gammal jag...
 
I övrigt är dagen inrutad så, att jag sköter febersjuka Edit, som nu fått kylpåsar ut frysen på fötterna och säger sig ha det bättre, och även Sally över dagen då Fru Kickan ska och rida... Sen då hon kommer hem ska jag direkt och printa papper, samt föra bollar och övrig utrustning till Samuel som torde finnas på WHA konstgräs för att kolla in en målvaktsaspirant som ska träna med herrar, i brist på damer... Målvaktsaspiranten med far ska sedan underhållas och informeras under kvällen av mig och Ted, ifall han kommer då han lär ha brutit foten eller nåt och så ser vi hur, samt när nattens strävanden kan börja.
Detta är inte Ted, men håll med om att det ser asigt ut.
 
 
I morgon är det dop då. Eftersom vi är protestanter tror vi inte på arvssynden, vilket jag på ett sätt tycker är synd, då det blir lite häftigare doptradition med lite vidskepelse inblandad. Den gode Luther tog bort allt spännande ju... Vet ej hur, men på något sätt ska förrättningen och bjudningen genomdrivas och sedan ska släkten umgås, hemma hos oss. Här blir det lite utmanande ifall Edit tänker vara sjuk, men värre saker har vi gjort och nånstans ska ju alla vara då de kommit hela vägen hit för att se en baby inte sant? Jag hoppas Ted och Samuel kan hantera målvaktsaspiranten under torsdagen så jag klarar mig med lite mailande. Sen vore det på tiden att få fram en mittbacksaspirant också... Säkert kommer det att ske precis vid dopakten.
 
Julens samtalsämnen, som så klart upprört känslor på sociala medier har bland annat gällt kommunpolitikers ersättningar. Jag tycker 60€/möte, eller vad det nu sades att Finströms kommunfullmäktige får per lurk är riktigt bra pengar, jämfört med till exempel motsvarande arbetsinsatser inom idrotts- och kultursektorn. Givetvis har detta påstående upprört kommunpolitiker in i hela själen. Kommunpolitiker ansvarar och arbetar så mycket mer än... Ja, vem? Jag vidhåller att det är bra att kommunpolitikerna får bättre betalt än sina bröder och systrar som har andra fritidsintressen, eftersom kommunerna behöver bra folk inom politiken. Jag har heller inget emot att kommunpolitiker skulle få mer betalt än de får i dag, förutsatt att vi höjer skatten då... Det är riktigt, som framhållits i diskussionen, att tränare och materialförvaltare har olika arbete och ansvarsområden. Tränare har ofta bättre betalt... Jo, även inom frivilligverksamma föreningar är det så... Vad det riktigt har med kommunpolitiker har jag svårt att förstå. Fantastiskt tycker jag att man får nåt alls! Hoppas det går att fortsätta med det!
 
För egen del undrar jag om fredag blir den mellandagen som jag kan besöka de sponsorer jag lovat besöka i mellandagarna... Mina föräldrar är förvisso här då... Tre dagar på nästa års sida är inte ännu schemalagda före skolstarten och äldsta döttrarnas avfärd. Börjar jag bli för gammal? Eller är det åldern som gör att jag kommer att ro i land dessa saker? Kaffe och ostsmörgås har jag hunnit med och Edit säger att frysprodukterna på fötterna funkar bra... Sally och Fru Kickan vilar sig i form, hoppas jag... Kanske de också hade en stökig natt. Vad vet nu jag om det?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0