Söndagsrotlöshet

I dag sov jag. Alltså ingen kom in och ropade att klockan var något den inte var. Det känns som att det var på sin plats dessutom, fast Herr Landshövding är så föraktande... Jag sover inte med honom i alla fall, som tur för, främst honom väl med tanke på ögon-, eller ska vi kalla dem öronvittnesskildringar. Jag menar, Kjelle brukar stänga av hörapparaten, men likväl hade jag väckt honom ur det döva förra säsongen vid nåt tillfälle. Vi sov dock i samma båthytt så lite perspektiv behöver vi ha. Hade det hänt när jag sover hemma hos mig och han hos sig, då hade vi talat tungt artilleri!
 
Dagens schema blir att delge världen denna lilla text. Sedan har jag ju lovat dammsuga en sväng, vilket Fru Kickan mycket riktigt mindes och därför har hon sett till att förarbete i form av soppåsar och ett oändligt antal burkar, som tydligen ska ut till sopsorteringen har uppenbarat sig på de dammsugarbehöriga ytorna. Är det söndag så är det. Vad månne Jesus har sagt om detta? Om vi ska hålla oss till gårdagens tema... Det värsta är att det han sagt om jag tolkar min Bibel rätt är väl att "Om kvinnan önskar det städat, då skall varje man som haver sitt jordiska liv kärt göra såsom hon önskar." Nu vet jag ju inte hur kärt det jordiska livet i sig är, men det innehåller så många kära människor att det är mitt jobb att hålla mig vid liv och således kommer jag att föra ut burkar och sopor samt sedan dammsuga.
 
Sedan, klockan 13.50 tänkte jag senast vara på WHA, där Åland Uniteds F02-03 ska möta IFK Mariehamns F01-02 eller B-flickorna som jag gärna vill kalla dem, fast de ju är lite unga även för det...
Så här såg det ut förra sommaren då ÅU flickorna spelade Upplandsserie. Jag undrar om inte hon med bollen kommer att uppträda för de grönvita i dag och resten av året? Huvudsaken att de spelar...
 
 
Efter den uppgörelsen blir det full fart hem. där Edit förhoppningsvis är omklädd, äten och snuten så vi kan fara för att plocka upp Sigrid och åka till Valbohallen på turnering. Edit spelar i dag i vita laget (eller var det gröna) som har tre matcher på eftermiddagen. En går mot IFFKs pojkar och två mot två skilda JIK pojkkombinationer. Detta är den fjärde vintermatchsamlingen och jag måste säga att idén och genomförandet tilltalar. Barnen får spela matcher och allt är centraliserat. Ett sjå för tränare och ledare, men praktiskt för arrangörer och i längden för hela fotbollsåland. Mera sånt nästa år!!!
 
Angående den äldre flickturneringen så gjorde jag ett litet gästspel på läktaren i går medan Edit var på kalas där nära invid. IFK flickorna hade lite glappt i leden under första halvlek, men coach Ove fick dem att bli lite mer effektiva och distinkta så de kunde karpa upp sig och till slut vinna 3-0. ÅU flickorna hann jag bara se en halvlek av och då de är yngre än de flesta motståndare blev det lite tuffa siffror, trots att många spelare nog visade goda takter. En par är till och med sådana som spelare att jag riktigt fick fjärilar i magen då jag tänkte hur de kan vara om några år ifall vi lyckas hjälpa dem att vilja välja att bli fotbollsspelare. En utmaning i sig.
 
Att det här med dam- och flickfotboll är en sekt i sig bevisades att jag mitt i allt stod näsa mot näsa med Maria Virolainen, som så klart var där med sitt flicklag PuiU/MPS. För henne var det inte konstigare än att hon konstaterade att "Aj jo, ingen ligaomgång denna helg" då hon såg mig på ett regnigt WHA. Nä, varför skulle det vara konstigt... Ett liv!
 
IFK Mariehamns herrar lär ha förlorat i går också och supportrarna löper nästan amok. Få se nu vad det ska bli. I grunden är det bra med passionerade fans. Så länge de inte låter frustrationen och gallan gå ut över just supportandet är det friskt och bra, men vi får se om de kan stå upp för det de säger om "finsk fotboll" och inte själv bli precis sådana. Det ska vi väl ändå inte tro...
 
Ja, snart är det måndag då. Hej!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0