Ointressant...

Min far tog härom dagen upp att han uppskattar då jag skriver, för då vet han att jag lever i alla fall. Han har en poäng där. Då det gäller övriga läsare förutom honom verkar det som om de inte bryr sig så värst om jag finns till eller ej. Som den gamle stammisläsaren Max utryckte det: "kvaliteten på texterna har sjunkit märkbart". Så är det. Mera blaj och mindre kontroversiella åsikter. Då vill färre läsa. Så är det bara. Nu har siffrorna dalat, förutom det tillfälliga hysteriska uppsvinget så jag bad Axel Jonsson snyta sig, till närmare vanliga onsdagsnoteringar för 2009, då jag inte ens lade ut nåt på Facebook. Så till er som råkar läsa detta: Hej du ska veta att du är ganska unik!
 
Några åsikter i alla fall (Jag kommer att använda termen "idiot" lite på ett sätt som min mor inte uppskattar, men jag kommer faktiskt inte på ett bättre uttryck i detta fall. Det är inte den gamla medicinska definitionen som avses):
 
1. Någon anfaller civila mål med gas i Syrien.
- Idiot!
2. Donald Trump reagerar genom att attackera Syriens Rysslandsstödda militär med Tomahawkmissiler för ett värde på över 50 miljoner Dollar.
- Jubelidiot!
3. Någon stjäl en lastbil i Stockholm och kör längs en gågata och in i en butik, samt dödar och skadar oskyldiga människor.
- Pucko!
4. Folk predikar hat genom att säga hur det går då man "låter folk komma hit och göra våra samhällen till kopior av sina egna".
- Puckat idiotiskt!
 
Jag tycker faktiskt några uttalanden i går på TV, fast de var av svenskar, var riktigt bra.
- De kommer inte att kunna förstöra det här landet.
- Sluta inte att göra det vi alltid ha gjort.
 
Tuffa tider, hårda tider. Puckon och Idioter vart man än ser. Men de värderingar åtminstone jag har förstått att "vi" står för är demokratiska, som ger oss rätt att tycka, tänka, tro och göra som vi själva vill bara vi inte inkräktar på andras rätt till det samma. I så fall ska vi så klart känna för dem som skadats av de här olika attackerna och olyckorna. Vi ska också tycka väldigt illa om de ageranden som lett till dessa. De som är ansvariga för att de har hänt ska tas hand om av de organ vi har som ska ansvara för lag och ordning på olika nivåer. Själva ska vi inte göra något alls förutom det vi alltid gör! Jo, vi kan prata om det och säga vad vi tycker. Men om vi ändrar på vad vi tycker är viktigt och hur vi lever ut detta, då förlorar vi ju det som vi säger att vi står för. Basta!
 
Därmed kollade jag mitt i gårdagskvällens drama på Polen-Finland och fick se Ewa Pajor löpa igenom i 6e minuten och 1-0, matchens enda mål, var det där.
Inte första- och jag är illa rädd, inte heller sista gången hon här får se så äckligt glad ut på vår bekostnad. Förbaskat också. Inte idiot dock!
 
 
Även U19 damerna har hamnat utanför praktiska chanser till det där slutspelet i augusti. Skottland var 2-1 bättre. Irland kvar och sen får de komma hem och spela liga. För Damerna väntar ännu Danmark innan hemresan.
Även Craig har tuffa tider. Hans fingerled har kanske lossat från övriga fingret... Inte lätt att vakta mål så här inte. Vi hoppas på snabbt tillfrisknande. Jag, av alla människor, fixade för övrigt ett säsongkort till honom så han nu kan gå och se sitt eget lag, IFK Mariehamns herrar spela. För tillfället torde man vara mitt i första halvlek på WHA förresten. Själv får jag prioritera att mätta alla de munnar som gapar här intill.
 
Egentligen hade jag velat ha en bild på HIKs ungdomslag i innebandy här. Fru Kickan hann dock somna innan hon skickade det. Rufus spelade i både semifinal och final i dag och fick sig tilldelat en guldmedalj och är alltså Åländsk mästare. Finalen blev väldigt spännande och gick ända till förlängning. Nikolaj avgjorde sedan med ett sudden death mål efter 2 minuters spel. Edit, Emilia och Fru Kickan fanns med på läktaren. Edit tyckte det var otroligt skojigt med speakern Karring som gapade och skrek. Då man spelade "Du käre lille snickarbo" vid utvisningar vek hon sig av skratt. Sen då förlängningen inleddes tyckte hon att det blev alldeles för spännande och gick därför på toaletten. Segermålet hörde hon bara... Nämnas kan även att Lelle fick pris som "årets ungdomsdomare". Nu är Åland Uniteds matcher säkra tillställningar då Säkerhetschefen Lelle säkert är lugn och glad hela året!
 
Själv hoppas jag att Rufus vill fortsätta spela innebandy även nästa år, fast han inte mera har tillgång till högstadielaget. Om han inte gör det är också en period i mitt liv slut. Perioden då jag frivilligt såg innebandymatcher...
 
Nu antar jag att jag ska laga mat, så alla får i sig så de orkar ligga vidare i soffan. Rufus har kvällsjobb faktiskt, men vi resten bara gör vad vi ska i dessa tider. Absolut ingenting utom att tycka om varandra!

Kommentarer
Postat av: Fia

Läser gärna din blogg.

Svar: Trevligt! Fortsätt gärna med det då! :-)
enligtvirta.blogg.se

2017-04-08 @ 18:50:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0