Är jag provocerande och onödig?

I dag har min son lärt sig att inte fråga om det inte ställs krav på det. Det kan låta farligt, men det gäller något så enkelt som att då en mopedservice har dåligt samvete, eller är rädd för stor negativ publicitet och säger att de bjuder på en korrigering, då tar man det som om de faktiskt menar allvar. I morse då vi, med Edit i baksätet åkte via servicen för att Rufus skulle få tillbaka sin moped verkade han väldigt osäker på om han verkligen bara kunde ta den och sticka. Egentligen är jag väldigt glad och tacksam över att min son är en så ärlig person. Nu såg jag mig själv, hans Pappa, viftande med armarna och uppmanande honom att bara köra iväg, vilket han ju sedan också gjorde. Ingen såg ut att vilja hindra honom och ingen hade ens öppnat kontoret. Om de säger att de bjuder på detta som kompensation för att en grej gick sönder en dag efter förra servicen, då tycker jag faktiskt att de ska göra det också. tack för det, tror och hoppas jag!
 
I övrigt slår vågorna högre mot allt bräckligare vågbrytare. Jag har diskuterat med ordföranden för ägarföreningar som klagar över att inte ha fått  information om att föreningens 7 åriga flickor kan spela med Åland United. En annan förening klagar på att vi bara informerat den klubbens ordförande om att de är inbjudna till Åland Uniteds hemmamatcher... IF Fram har anmält 11 personer till Pallokissatmatchen. Tack för det och vi ses på lördag. Säkerhetskontroller gällande helgens Bollkajsor är också av nöden. Sen fick jag i går kväll veta att Edits lag, som ju ska spela tre matcher i det åländska poolspelet en torsdagkväll i maj, samma helg kommer att under lördag och söndag spela fem matcher mot främst svenskt motstånd som AIK och Hammarby med flickor lite äldre än Edit. Mitt emellan dessa ska hon uppträda på dramaklubbens avslutning i pjäsen Dummerjöns och sedan måndag och tisdag efter helgen är det generalrepetition samt dansgala. För mig blir just den helgen, förutom att vara pappa till Edit, samt de övriga barnen som ska vara hos oss då, även kioskförsäljning vid WHA och arrangerandet av en hemmamatch i Damernas Liga inklusive samarbetet med Hero Homerun som arrangeras precis på samma ställe precis samma tid. Det är väl just sådana som jag som brukar kallas dåliga pappor, då vi bara jobbar och aldrig har tid att sitta ner med barnen. Min fru sitter själv aldrig ner så den biten slipper jag.
 
Då jag från min kommandocentral (klassrummet och hemma det där lilla skrivbordet i vardagsrummet där datorn bor) försöker delegera och se över olika bitar, så som försäkringsteckningen med Jenny i dag, försäkringstjänsteman Löfkvist påpekar att han heter just så och inte Löfqvist som jag felaktigt skrev i gårdagens text, träningsutrustning till Jenny eller varför inte frågor om varför några spelare inte har gått på svenskalektioner, samt annat som om jag inte har köpt mjölk, hängt tvätt eller att någon reklam är feltryckt på matchdräkter eller att jag inte gjort slöjdvalet med 7A för att nu nämna några småsaker, då får jag höra att jag är provocerande och vill skapa diskussion. Egentligen är jag ju precis tvärtom, åtminstone då det gäller diskussionsbiten. En e-post föder fyra svar. Ett uttalande ger talade och skrivna frågor i fyra veckor. Bengtsböles planskötare har ännu heller inte förlåtit mig för att jag tyckte planen var mjuk år 2011, har jag hört via omvägar...
Jo, jag är rund. Det beror enligt Edit på att min mage rymmer så mycket mat. Men den är skön och rolig att spela trumma på, säger hon.
 
 
Sen sa jag till i matsalen också. Inte bara till Mat-Inger som ropade soja soja då jag frågade vad det som ser ut som mat egentligen är. Det var riktigt gott kan jag tillägga nu efteråt i kontrollerade förhållanden. Det jag sade till om var några kvinnor som satt och fnittrade om man-flu. Jag blev tillfrågad om jag alltid blir väldigt ynklig då jag blir lite flunsig. Mitt svar blev, kanske de tycker det var provocerande, att jag inte har tid för varken flunsa eller att vara ynklig. Det finns alltid sådana som mår sämre än jag, oftast kvinnor och någon måste ju ta ansvar!
 
Just ansvar är en annan sak att fundera över. Inkommande helg, som ju sträcker sig även över måndagen (hej då 9C och religionsundervisning) då det är första maj, innebär för mig matcharrangemang, inklusive deltagande i det hela och sedan det efterspel som är stipulerat och att lite ha koll på var mina barn, främst min son, håller hus. Craig har aviserat att han gärna vill tillbringa en kväll med mig och det kan ju hända att just denna lördag blir en sådan. Ytterligare har jag fem stycken prov jag behöver rätta, samt att IFKs B-flickor och ÅUs flicklag har matcher. Ifall tid blir över kunde ju någon internationell fotbollsmatch på TV också vara trevlig att beskåda.
 
Fru Kickan planerar att överraska stort och ta med sig Edit till Sverige över helgen. Därmed uppfattade hon att jag nu har världens chans att städa hela huset. Tvätten som jag skulle hänga i går kväll blev tyvärr ohängd, på grund av att jag glömde då Fru Kickan redan hade somnat och därmed blev det hon som hängde den i morse efter att jag mödosamt burit fram hela korgen vid midnatt. Helgen kommer troligen att bli precis som jag beskrivit, innehållande allt, inklusive städning och sedan något jag helt glömmer. Jag meddelar här och nu att jag alltså avskriver allt ansvar för Åland Uniteds första maj drive om nu något sådant ens är planerat...
Det här meddelar Lillemor att hon fått upp. Bra bra!
 
 
Edit har fått för sig att hon ska stiga upp tidigt på morgnarna, mitt i alltihopa. Hon hade lagt sin telefon på ringning i vardagsrummet. Tyvärr hörde hon inte signalen så telefonen fick föras till henne. Den väckte i alla fall oss som var lite närmare...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0