Aj att Jesus har sagt att man inte får äta godis...

Egentligen hade jag tänkt mig att detta skulle bli en riktigt långsam morgon då jag skulle tillåta mig att sakta glida, flyta, åla eller vad det nu skulle vara, upp sent om sider och sedan lite se vad som händer.
 
Nu är ju inte detta en sådan dag i alla fall, trots att jag nog sov till klockan 9 ungefär, vilket jag ju får tacka för. Det hela började med att Edit rusade in och ropade "Pappa Pappa, klockan är redan över 12"... 2 minuter senare ringde min far som hävdade att TV sänder direkt från Åland om vår snöstorm. Sedan valde han att fortsätta genom att förklara för Edit att en kompis till honom just hade flugit förbi vårt hus i helikopter och ringt för att meddela att vi har en älg på paket. Edit fattade sig väldigt lugnt och lovade sin Fafa att titta efter sen i eftermiddag då hon ska på kalas... Smidig flicka!
 
Precis medan jag höll på att skära upp morgonmålssmörgåsen ringde Herr Landshövding, som inte döljde sitt förakt över att jag sysslar med sådant klockan 10 på morgonen. Det han pratade om var antingen blodigt allvar, som i så fall ger mig en hel del mera jobb, just för att han ringde, annars skulle jag inte känna till det hela, eller så är det en del i någon väl genomtänkt stor blåsning som i så fall hela ledningen är inkopplad i- Jag vet faktiskt inte vilkendera jag hoppas mera på, eftersom det inte vore helt fel om det var sant heller...
 
Dagens höjdpunkt har ändå varit Fru Kickan som sagt till Edit och Edit som sedan meddelat vidare till Pärla och säkert en massa andra också, att "Jesus har sagt att man inte får äta godis före Långfredagen." Alldeles för genialiskt igen för att inte nämnas!
Vi vet ju att Jesus räddar allt och alla. Nu räddar han också barnens tänder...
 
 
Bara det blir eftermiddag ska jag nog göra något också. Jag har lovat dammsuga under helgen, kanske det blir i morgon. Emilia ska visst sälja kläder, så Fru Kickan har mobiliserat ett helt klädberg just i den smala passagen mellan vardagsrum och kök. Hon tycker att jag ska göra ett eget klädberg... Tror ni någon vill köpa kläder som jag har gått i? De är nog tvättade förstås, precis som spypåsen jag gav till en par flickor i går i skolan att samla bullar i på Hemkunskapen...
 
Då Edit åker på kalas kommer jag att passa på att vara ute i regnet. Kl 14.20 spelar IFKs B-flickor mot nåt som kallar sig PuiU/MPS och klockan  15.40 är det Åland Uniteds F02-03 som spelar mot Älta IF. Det blir bra att se lite hederlig flickfotboll igen. Känns nästan som på gamla goda tiden, inklusive vätan och kylan som ju bara gör upplevelsen starkare och bättre. Därefter blir det att hämta upp Edit och åka till Röd Bettan som tydligen har lovat oss mat. Även Emilia sägs komma dit efter sitt högskoleprov.
 
Så är det sagt och så är det skrivet. Damernas Ishockey VM började i går och herrarnas Allsvenska startar i dag. man vet att det är vår. Snart kommer svamparna och då vet man att det är höst. Hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0