Tillbaka

Jag hade tänkt mig en blixtsnabb betraktelse då jag var tillbaka i skolan och precis skulle iväg till lagfotograferingen. Av nån besynnerlig orsak gick det inte att infoga bild och därmed blev det inget sådant alls, med färska tankar från Djurvik. Nu har det ju hunnit gå en par dagar och så mycket annat har hänt häremellan, så de intryck jag ville beskriva i torsdags har lite suddats. Men ändå är det rätt färskt.
 
Mitt nya treårsprojekt, som just nu heter 7A har börjat sin färd mot vart de nu är på väg genom att övernatta i Djurvik. Min sammanfattande tanke blev en fråga om varför manlighet i 13 års ålder ofta kommer i dagen i form av töntighet. Min kollega Sandra gjorde sedan det hela ännu mer komplext genom att i sin tur undra varför flickor just i den åldern dras till denna töntighet. Min teori var att det är pojkarnas enda chans och att det därmed är en naturlag som finns för att trygga artens fortbestånd. Med eller utan genustänk blir frågan både svår, outgrundlig och allra mest olöst.
 
På ett viss sätt är delar av 7A som en ungdomlig fortsättningsversion av 9A som lämnade mig i våras. Vad jag erfar är det inte vanligt att 13 åringar då de gått tre veckor i högstadiet packar med sig kaffebryggare och stereo, samt spelar Eddie Meduza och "Ooa hela natten" med volym som gör att självaste Harry Jansson kommer ut ur sitt hem och skruvar ner volymen. Inte heller lär det enligt samme Jansson vara vanligt att en gästande grupp inte får igång diskmaskinen. Denna grupp lär faktiskt enligt honom vara den första någonsin...
 
Det första jag såg fredag morgon då jag steg upp och tittade ut genom fönstret i min stuga var min klass flickor som dansade(!) i formation på gräsmattan. Ingen av Eddie Meduza männen fick heller låtsas om att de var trötta, trots att jag vet att ända sättet för dem att flytta sig mellan stugorna som de bevisligen hade gjort, var att smyga ut i skogen på min blinda sida, krypa i ett dike och sedan åla längs gräset och klättra in fel väg. Vad de sen egentligen skulle göra i stugan då de kom fram dit, det var sedan rätt egalt. Klockan halv 2 på natten, då jag helt enkelt gick till stugan i fråga och undrade vilken deras avsikt var blev det bästa de kom fram till att de skulle urinera... Det hela föreföll lite tvivelaktigt måste jag säga, men elev Filip fick i alla fall det hela beskrivet med en mening: "Du är läskig du!" Små myrsteg mot.... Avgångsbetyg om 3 år?
 Så här ser mitt dagsprojekt ut i 3 år framåt nu. 7-9A 2016-2019
 
 
Så var det resten av livet också. Ja, vi tog lagfoto. Ja, vi bedrev matchgenomgång och tränade. Ja jag hämtade Edit och Sigrid från deras träning. Ja jag var trött som bara en... trött person... är. En fredag med undervisning bedrevs. Ett möte med Agent Anton från Bulgarien bedrevs även det före det blev dags att hitta någon som kunde öppna domarnas omklädningsrum och sätta igång strålkastarna på WHA. "Aj behöver ni det?" frågade man... Min motfråga var om det brukar behövas då IFK Mariehamn spelar sina matcher i Veikkausliiga. Svaret blev "Ja". Men den frågande blicken gjorde ändå gällande att det inte var självklart att vår hemmamatch i Damernas Liga skulle kräva samma insats... Craig insåg i alla fall situationens allvar. Han hade fått sin kostym skickad till sig av sin mor i Skottland. Iförd den bevisade han att vi har en platt organisation och att ingen speciell är huvudtränare, eller hur det nu var...
 
 
 
Matchen slutade i förlust. 1-2 till TPS och jag tror banne mig de går hela vägen och tar sin medalj. Roligt för dem minsann. Min mor påminde mig just att jag lär ha sagt före säsongen att vi kanske blir femma. Kanske det blir så kanske...
 
Just nu är det full action i vårt vardagsrum. Emilia 18 år och Madde likaså 18 år, tror jag. De DANSAR! Egentligen förbereder de en koreografi för nåt event i morgon som heter "gå för ett kvinnoyrke". Mitt förslag med Pia Sundhage och svenska damlandslagets "Vi är tjejer vi är bäst" som musik avspisades direkt då Emilia hörde orden "..vårt blågula damlandslag". Usch nej, det här kan vi inte ha sade min liberala och antirasistiska samt djupt feministiska dotter. MIN dotter.
 
Edit har lyckats utfärda tillstånd att se på paddan. Mitt tillägg att hon inte får ha på någon film begrep hon tydligen inte. Rufus har lovat vara hemma till middagen. Då jag frågade vad han förstår med det, alltså vilken tid han ska vara hemma, blev svaret "Int vet ja"... Få se när han anser att det är middagstid då.
 
Fru Kickan är själaglad och har rosor på kinderna. Hon har lyckats komma över några gamla möbler som jag burit in i garaget. Intet ont anande tog jag henne med då vi skulle åka till butiken. Hon sade att hon ville åka via apoteket. Det hon dock inte nämnde var att i huset bredvid apoteket fanns ett ställe där man kommer över dessa gamla möbler. Fru Kickan förstod att det inte lönar sig att ge mig all info på en gång. Nu har vi lite mer grejer i garaget igen alltså.
 
I morgon är det meningen att jag köper Land Rovern ifall nån undrar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0