Sämst genom tiderna

Med risk för att misslyckas, men med möjligheten att ha sått ett frö av framgång har jag just kallat en elev "Sämst genom tiderna!" Självklart är min mening inte att trycka ner eleven, utan närmare bestämt uttrycka mig på ett sätt han inte hört förut för att uppnå en reaktion som med god tur är positiv. Risken är ju att eleven blir stolt över epitetet och jobbar för att hålla sin ställning och i så fall var mitt coachöga kanske sämst genom tiderna i sin tur. Vi får se.
 
Just vad man säger åt vem och när är ju av största vikt både som lärare och tränare, för att inte tala om som förälder, äkta hälft, eller hälft i allmänhet, ja alltid! Det gäller även att veta varför man säger det man gör, det vill säga veta vilka konsekvenser man vill uppnå. På samma gång måste man vara beredd på att det kan gå på ett annat sätt och därmed bör man ha alternativa planer för hur agera.
 
En i grunden snäll person uttryckte sig på facebook så här: "Då man läser det här ser man precis hur man blir en finsk lakej. Äckel!" Hur ska jag mottaga det budskapet? Efter 20 år på Åland vet jag att inte bli sårad. Ändå vet jag att det på sätt och vis är ett angrepp mot den person jag själv är, fast detta inte var riktat mot mig personligen. Tar vi alla budskap som slängs ut bokstavligt, då blir världen jobbig. Tror ni att Trump på allvar tänkte sätta Hillary i fängelse? Ja, nå.... Men han sade ju så... Och dessutom vet vi var han vill inleda kontakten med kvinnfolk.. Åtminstone för 11 år sedan. Om man nu tar det bokstavligt då. Min fråga är närmast, vill vi ha folk i maktposition som uttrycker sig så?
 
Mitt eget exempel här överst visade sig misslyckas redan efter 10 minuter. Nya metoder ska till då.
 
England går ju inte på räls så att säga. Den enda trösten kommentatorn jag hade påkopplad hade att ge tittarna var att Skottland är ännu sämre. 0-3 mot Slovakien jo... Englands 0-0 mot Slovenien blir ju acceptabelt då. Hur månne det skulle vara för dem att testa på att vara finländare för en liten tid?
Det var inte nådigt i går kväll mot Jordan Henderson och hans landslag nej...
 
I kväll ska Landrovern nu fixas har man lovat. Lång kväll i Saltvik blir det således. Bra att ha den i skick så det håller att köra mellan Sibbo och Åbo nästa vecka då och sen gärna lite till efter det också, helst.

Fru Kickan är inte ännu heller frisk. Det enda jag hörde henne säga i morse var "Jag blir hemma". Då var det bara att ta i och fixa igång morgonen. Vi har ju bara ett mindre barn, så det går väldigt smidigt på morgnarna i alla fall, så ingen som helst fara på taket. Då de äldre barnen är där går det lika smidigt för de kan ju faktiskt klä på sig, borsta tänder och äta frukost helt själva, precis som Edit... Kan man säga att min småbarns tid är över? Som Pappa åtminstone. Morfar och Farfar kanske jag ska bli nåt tag. På den tiden har Åland United säkert också blivit det vi försöker få det att bli...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0