Rövben i matsalen och Kickeli sa Micke

Eftersom dessa dagar och nätter blir ganska allvarsamma slänger jag ur mig en lättsam, men ändå kanske tragikomisk löst sammanvävd textbit. Jag kom hem från mötet med Jani W lite över midnatt. Klockan 23.56 beslöt vi oss för att åka hem. Det som vi kom fram till på mötet kommer ytterst få att veta i slutändan men det är viktigt... Viktigt!!!
 
Den nyaste grejen här på Facebook Åland är en grupp där så kallade "rasister" vill samla alla, även och framför allt meningsmotståndare till ett respektfullt möte då man diskuterar sak, inte person och i allmänhet utgår från öppenhet och personens integritet och lika värde. Detta har lett till att människor som säger sig representera icke rasism och tolerans samt fullständig jämlikhet i alla betydelser skriver hatiska inlägg, meddelar att de inte pratar med rasister och andra skithuvuden och så går de ur gruppen och skriver istället stolta inlägg för sina ena meningsfränder om hur de minsann inte tänker beblanda sig med skitfolket. Hör någon annan än jag hur skevt det låter? Inte alla, men endel ifall du känner dig orättvist träffad. Jag vill ju själv gärna representera de åsikterna som står för just individens lika värde, humanism och kärlek till alla. Lite som det står i Nya Testamentet faktiskt. Nu glömde jag ju att några av de mest skrikiga icke rasisterna också är emot all form av kristendom, så jag antar att just det argumentet inte riktigt funkar... Men jag kan bara stå för vad jag själv är...Som jag någon gång sagt. Mitt problem är att jag troligtvis skulle skämta med Hitler om han satt i min bil.. Det betyder inte att jag står för hans åsikter eller ens godkänner hans rätt att ha dem, egentligen fast jag ju gör det i ett vidare perspektiv. Knepigt det där med att leva som man lär, inte sagt alla skrikhalsar, så där härligt generaliserande?!
Inget är som ett gäng gubbar (och gummor) som planerar saker ihop...
 
Rekordmånga mails om kontraktsförslag, boenden och färjbokningar har jag fått till fast jag haft schemalagda lektioner så här långt. Nån tycker att Mariehamn, eller i alla fall området kring WHA borde målas grönvitt. För all del. Kunde nån liten del också målas blå, gul och röd så någon kanske minns att vi har ett damlag också på den arenan? Bara en liten tanke, förlåt...
 
I matsalen var det, Halleluja, revbensspjäll. En stor diskussion med magister Mansén och Mat Inger utbröt om huruvida det var revbensspjäll, revabensspjäll eller rövbensspjäll. Jag får summera det med superkocken Micke Björklunds eget uttryck då han lagar gröt på finska: "Kikkeli on se hyvä".
 
Nu närmast åttondelsfinaler i 7Bs Gamla Testamentcitattävling 2016. Den första matchen går mellan Klagovisorna 3:17 och Ordspråksboken 4:4. Denna tävling brukar utgöra en höjdpunkt för hela religionskursen för åk 7. Tänk vad alla som vägrar sina barn religionsundervisning missar! Eller vad deras barn missar, menar jag!
 
IFK F08-10 återgår till träningen i kväll efter höstlovspausen. Jag försökte kommunicera med min son i dag i skolans matsal. Han tyckte vi kan prata sen. Ingen mer specifik tid inkluderade han i "sen".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0