Pappa kom hem

På något sätt började den gamla barnsången "Pappa kom hem, för vi längtar efter dig" spela i huvet på mig ju längre eftermiddagen led. Snöade gjorde det och mailen och telefonsamtalen bara dröp in precis då skoldagen skulle vara slut och det var den ju. Öppet hus hade vi i dag och Lärarrummet såg ut som jag vet inte vad. En förälder meddelade att hon ibland läser min blogg för att se om jag skriver om hennes barn. En annan, som inte var en förälder, utan en far/morförälder och således i alla fall förälder, men inte till eleven i fråga visade sig vara pensionerad rektor. Tur att lektionerna var bra då. Eller hur ska vi nu säga... 9F lyckades efter stor turbulens spika en åländsk krisbudget. Jag tror att ingen ännu heller riktigt vet vad som hände under den timmen. 9E förklarade att moksha upplevs genom att följa Jesus och sedan stred de så om på vilket sätt den åländska demilitariseringen ska säkras att en elev lämnade rummet. 9G tog mest lugnt, trots att de nog tog till sig att man kan gå naken i minusgrader om man bara har rätt inställning. 7Bs superfredag handlade mest om filosofer och provskrivning. Jag fick framhålla att Beckham inte var en fjolla och att min döda Mormor skulle ha satt en straffspark på mål. Massvis med föräldrar var där under den första timmen. Till den andra kom sedan bara de mest ihärdiga.
 
Öppet Hus är en tillställning då föräldrar inbjuds för att få se en helt vanlig dag i skolan. Under denna helt vanliga dag har vi elever som diskar och fyller på kaffe i lärarrummet, samt fina dukar och smågott som aldrig tar slut. På det sättet kunde vi ha helt vanliga dagar lite oftare än en gång per år tycker jag. Mat-Inger bjöd på ärtsoppa och jag var i alla fall nöjd. Rufus var för övrigt en alldeles utmärkt skolvärd precis som jag visste att han skulle vara.
 
Sen, precis så där vid 14.55 tiden började det komma mejl och telefonsamtal. Maiju har hittat en spelare med en fransk agent som inte kan prata i telefon från Barcelona. Ordf har hittat en orsak för oss att totalt byta färg på bortadräkten. Zacke organiserar både borta och hemmadräkter med bromsspår i atmosfären. Craig förhandlar inte med terrorister, men vill att jag ska göra det. Fru Kickan vill att jag handlar smått medan hon handlar det viktiga. Rufus väska hade frusit fast på min motorhuv. En bil skuffades upp från ett dike. Emilia lagade mat då jag inte kom hem, eller var det Gurkan. Robban satt i Maxinge och då vi ses så sällan måste vi prata i minst en halv timme. Fru Kickans tränare levererade volleybollfilm så vi skulle kunna se gårdagens match igen. Fru Kickan fick in alla servar utom en och blockade, samt vann matchens första poäng. Det vet jag för vi såg matchen medan vi åt middag.
Vår nya hemmatröja får enligt instruktioner inte användas på bortaplan. Då får bortatröjan vara idiotsäker. Nåt sådant här kanske?
 
Väl hemma hade vi hela Bergshöjdens F10 lag samlat. De flesta är dock under 10 år och endel till och med 5. Emilia åkte för att dansa och kommer att ha med sig en hel delegation som ska planera vårens aktiviteter. Rufus körde först moped, reparerade sedan moped och nu gick han för att avhandla någonting. Fru Kickan och Gurkan ockuperar köket. Jag inväntar en helgfrid som troligen infinner sig sen söndag kväll. Jag vet att England möter Skottland på Wembley i kväll. I morgon är det Finland som ska stå upp borta mot Ukraina. Jag är intresserad, jag är ivrig. Bara inte orkar hoppa och jubla just nu!
Robban frågade mig i dag då vi lite pratat och jag berättat vad jag gör så där i allmänhet om jag hinner tänka nåt alls. Jag tänker hela tiden vet jag. Det är bara svårt att höra något av det och det jag hör förstår jag inte.
 
Förhoppningsvis presenterar vi en spelare till under helgen. Nästa vecka hoppas jag på ännu fler. Aj jo. Det finns prov att rätta också och så är jag på riktigt intresserad av Rufus innebandymatcher i morgon. På onsdag ska alla utvecklingssamtal vara färdigplanerade och sponsorer ska vara träffade. Åtminstone den del jag får till att träffa.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0