Mina barn och andras ungar samt om att filma

Det blev mantramorgon med niorna och därpåföljande ostsmörgåsätning, passligt en timme före lunch (nu förstår jag varför Mat Inger bjuder på nån konstig soppa i dag) och därmed fick jag så att säga ta mig i brasan gällande 9Es religionsundervisning som i dag dels skulle ha påvisat att kvinnor behandlas oerhört olika på olika ställen av världen helt oberoende av vilken religion de har, samt dryftande om huruvida salladshuvuden har en själ... Istället fick jag höra att kollegan Randolph helt inte tar med sig hunden på krogen och att kollegan Madde alltid ser allt! "Fy Satan", sa Annelin då hon testade mina glasögon.. Där ser man hur det blir då folk verkligen får se det jag ser hela tiden.
 
I går kändes det som att vi kom långt vidare på den dröm jag har om att äntligen få ihop paketet med åländsk dam- och flickfotboll. Det finns några lösa ändor ännu, men sakteligen kommer vi mot en värld, eller åtminstone en ö, där det inte är mina flickor och era spelare, utan varje flicka är en gemensam angelägenhet och kan hitta sin egen roll och sitt eget lag oberoende av vad vilket klubbemblem hon bär just då. Alla flickor är Åland United hur mycket IFK, JIK, IFFK och så vidare de än också är. Hopas att vår variant för 2017 kan komma ut inom kort. Tills vidare filar vi på den, men snart hoppas jag vi kan berätta. Inga stora revolutioner, men bara några självklarheter som stadfästes gemensamt.
Minns ni Finströmscupen 2013? Var finns många av dessa i dag? I olika lag, men någon gång igen kanske i samma, bara för att vi finns... Till och med Maiju är ju tillbaka nu (eller på måndag då).
 
Stora skriverier har det varit om elevers filmande i klassrummen. Jag har bara en kommentar till detta. LÄRAREN BESTÄMMER I  KLASSRUMMET! Så länge läraren bedömer att man kan filma, då kan man ju filma förutsatt att undervisning och andra elever inte störs. Bestämmer läraren att man inte får filma, då får man inte filma. Det samma gäller med telefoner i allmänhet. Om läraren tillåter dem, då är de tillåtna, annars inte. Var ligger problemet, annat än i praktiken? Teorin är glasklar och behöver för min del inte diskuteras...
Mourinho hade en klar syn på detta han med för många år sedan redan...
 
Näpp. Nu blir det gamla greker med 7B. Sen måste jag komma ihåg att påminna Rufus om vad han ska ha med sig, vad månne det var? Och efter skolan blir det att förbereda korståget österut. Emilia är redan där, Rufus ska på tävling och jag på två, eller tre egentligen födelsedagar... Spaghetti talade Fru Kickan om. Blir bra efter dagens soppa det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0