Att göra som min Gudson

Jag har vid olika tillfällen under livet antagit uppdrag som Gudfar. Därmed finns det där ute ett antal gudsöner och guddöttrar och de som inte känner sig träffade av exemplet jag kommer till kan veta att de är oskyldiga. Som Gudfar har jag tyvärr inte alltid riktigt gjort ett så bra jobb är jag rädd. Det kan bero på att jag trodde att uppdraget gick ut på att sitta i en stol och att låta gudbarnen komma in och kyssa min ring... Hittills har detta inte hänt en enda gång och jag tonar ner hela min roll i det hela, vilket jag beklagar för gudbarnens skull. De kanske inte beklagar det själva, eller de facto kanske de jublar över just detta.
 
En av mina gudsöner gick till val för några år sedan. Närmare bestämt elevrådsval i en lågstadieskola. Hans vallöften var i det mesta översvallande. Klart han blev vald! Direkt efter valet stod det dock klart att inte ett enda av vallöftena skulle bli verklighet. "Så klart inte, jag sa ju så där bara för att de skulle rösta på mig" meddelade min gudson. Till saken hör att han fortfarande kandiderar årligen, ger löften och blir invald. Jag tror att hans väljarkår vet att han inte kommer att hålla något av vad han lovar, men troligen känner de att de vill representeras av honom. Bra karl kanske de tycker, vad vet jag.
 
Lite samstämmigt med våran egen president börjar jag fundera på om den nyvalde USA hövdingen Donald Trump gör en gudson. Obamacare ska inte skrotas såg jag. Vad jag förstår kommer inte en enda sten att föras till ett murbygge mot Mexico. Jag tror helt enkelt han sade och gjorde det mesta av allt det där bara för att bli vald. Nu har han fyra år på sig att övertyga alla dem som inte röstade på honom att han är bra att fortsätta fram till 78 års ålder. Väldigt få av dem som nu röstade lär ju göra det sen om han fortsätter så här. Eller vad vet man.
 
Jag funderade på om vi kunde göra en liknelse mellan det som hände i USA och mig själv ifall jag högljutt började kandidera för posten som landslagstränare i ishockey. Nog kan jag så mycket ytligt om det spelet att jag kan säga saker som låter som om jag kunde något. Skälla ut dem som bestämmer är bland det lättaste som finns. Sen då jag blivit vald, då skulle jag nog allra först fråga riktiga ishockeytränare vad jag borde göra, kanske mest av alla den som haft jobbet före mig. Om det hade gällt fotboll, då hade jag bara troligen varit dålig. I fallet ishockey kunde det engelska ordet "Clueless" beskriva det mest. Kan vi tro att detta gäller även USAs blivande president? Dock så klart är det inte relevant för min gudson, eller vad säger mina gudbarn?
Mr President of head coaches of ice hockey
 
Gårdagskvällen blev väldigt fredagig. Emilias gäng bullrade i köket och då jag gick förbi stod de och dansade eller vad de nu gjorde. Svaret på min fråga om "voffo de gör på detta viset" blev bara att de faktiskt inte vet. Tanken var att kvällen skulle avslutas med en film som jag valt ut för Rufus och mig. Vi kom till halva, eftersom hela mitt sällskap då sov på soffan och jag hade liksom sett filmen 15 gånger förut.
 
I dag är det innebandyomgång i ungdomsserien och jag har fått den äran att transportera en av HIKs backar till platsen samt att tillbringa eftermiddagen där på plats. Jag tror faktiskt att det kommer att bli riktigt avkopplande!
 
Det är en stor skillnad på att vara Landshövding och lektor i allmänna ämnen kan jag meddela. Landshövdingen meddelar triumferande varje dag hur nya sponsoravtal är klara, medan jag inte får ett enda svar på mina brev. Kanske "Do you wanna give me your money" inte är en bra replik...
I kväll ska vi lida med Uvarna i Ukraina. Hoppas allt som gjorts och sagts visar sig vara fel och vi får till någon form av anfallsspel.
 
England piskade Skottland på Wembley och fransoserna satte Sverige på flygen hem till de olika ställen de ska till, utan poäng. Edit ska sälja julkalendrar och Fru Kickan vill baka kokosbollar. Jag tror att det finns en dam till förutom Emilia i hennes rum, men är inte säker. Rätt "vanlig" lördag enligt de flesta måttstockar för många människor tror jag...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0