Vet ni vad terroristerna vill?

Jag har inte så mycket text i mig som jag hoppades. Därför får det bli kort och nästan staccato istället. Men vet ni vad IS,ISIS, Daesh, call it what you like, vill? Jag tror att jag vet!
 
Terrorister har under årens lopp varit sympatiska för dem som stöder dem. Simon Seloten för Judarna, Gavrilo Princip för Bosnienserberna, Eugen Schauman för finländarna, Lee Harvey Osvald för, ja för vem? osv. De här terroristerna som nu spränger europeiska städer i luften är ändå lite olika på ett sätt. De är ute efter att bli hatade.
 
Det är nämligen så, att IS inte är ute efter oss europeer egentligen. De är inte ute efter kristna. De är ute efter i sitt tycke feltrogna muslimer. Nu då de grundat sitt Kalifat med de, enligt alla måttstockar puckade tolkningarna av Koranen och alla Sunnor i hela världen, då vill de ha monopol på Islam och därmed tvinga så många de kan in i den riktiga läran. De flesta, muslimer och andra, gör vad de kan för att försvinna och så klart kommer de hit till Europa i stora skaror. Detta ser IS som ett problem. De vill inte att folk ska ha en "easy way out" och därför gör de vad de kan för att skapa oro och rädsla här. De vet nämligen hur otroligt lite vi vet och begriper gällande Islam och Koranen. De vet att de genom att skapa förödelse och säga att det är i Guds namn kan få mindre vetande (=stora delar av europeerna) att blanda ihop allt. Genom att skapa en kollektiv misstro mot muslimer generellt sätt gör de det svårare för folk att försvinna hitåt bland annat från Kalifatet.
 
Varje gång vi ställer in en konsert, eller om vi spelar EM utan publik, som föreslagits, då hjälper vi IS att nå sitt mål. Varje aktion av dem, eller av andra i protektionistiskt syfte, skapar hat. Det hatet är precis vad IS vill ha för att komma åt dem de vill åt. Så för Guds skull. Vi får inte ge oss. Om vi vill ha ett Europa som är som det Europa vi pratar om, fritt och demokratiskt, då måste vi jobba för att få plats för alla som vill leva fritt och demokratiskt och vi måste våga ha konserter, stora folksamlingar och fotbollsmatcher. IS skiljer på sig och dem. I Europa ska vi inte göra det!
Det är de här IS vill att vi ska hata
 
 
Jag har säkert orsak att återkomma,
 
En e-postning för en stund sedan visade att jag hade fel gällande Harry. Det var faktiskt han som dansade i nattklubben. Dessvärre ser det ut som om även Giovanni och jag blev tagna på bar gärning.
 
 
I morgon är det påskmaskerad i skolan. Jag vet inte vad jag ska vara ännu, men jag funderar på Judas. Har nån 30 silvermynt att låna?
 
I min dumhet trodde jag att Eurosport 2 betydde Eurosport 2. Där kommer basket och inte damernas Champions League som jag skulle se. Rosengård-Frankfurt...

Kommentarer
Postat av: Rösten från öster

Då har inte Eurosport lagt alla ägg i samma korg

Svar: Nehej
enligtvirta.blogg.se

2016-03-23 @ 20:47:30
Postat av: Rösten från öster

Då har inte Eurosport lagt alla ägg i samma korg

Svar: Näpp
enligtvirta.blogg.se

2016-03-23 @ 20:48:01
Postat av: Rösten från öster

Då har inte Eurosport lagt alla ägg i samma korg

Svar: Nej
enligtvirta.blogg.se

2016-03-23 @ 20:48:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0