UppförsBACKE, Påskguide 5

Det bjäfsas mycket i media nu om hur Finland inte är ett fotbollsland. Gäsp. Just att det blir sådant liv är ju i mina ögon ett bevis på att vi håller på att bli ett fotbollsland. Det är mycket riktigt så, att ingenting, nej INGENTING försvarar en 5-0 förlust i Polen mot Polen, speciellt inte som de spelade med någotslags B-manskap. Hasse Backe, du har jobb att göra! Inga djupanalyser kommer här att komma från min sida, men det är helt enkelt för dåligt. Sen kan man vara kränkt och allt möjligt om stora förluster ältas, som vi för 0-10 mot TPS och 0-7 mot Medyk Konin. Bägge två var katastrofer, men fotbollen, precis som livet i övrigt går ut på att repa sig från sådana. Titta bara omkring er och se hur många människor som gör det dagligen, på olika plan och i olika dimensioner.
Hasse i mitten, med Pera och Casa som rövarna på sidan om.
 
 
Montezuma har kört konstiga vägar och har inte helt lämnat oss, trots en oerhört lång natt både för mig och Fru Kickan. Kaffe och smörgås har nu inmundigats och bara huvudet är tokigt ännu. Jag tror det blir bra om jag tar mig till Eckerö och ser hur laget kommer igång efter påsk.
 
Edit och Pärla har flyttat över till oss och underhåller sig med att dansa, samt att byta kläder för varje dans... Edit valde låt och hittade en som hette "Levon Helmi"... Den dansades det till i ca 20 sekunder. Sen byttes det till nåt annat som heter "Tror du jag bryr mig".. Egentligen är allt ett enda stort tidsspel för att komma fram till 12.45 eller när det nu var då Alvin och gänget skulle börja på TV...
 
Bara vår fotografkontakt masar sig på jobb kan jag ha kontroll på veckans fotoaktiviteter och sedan gäller det bara att informera, följa upp, samt även förklara en 3-4 gånger för människor varför de behöver vara med på fotot. Det man nästan gillar mest här denna Påskannandag är då kränkta sponsorer meddelar mig personligen att de inte vill hjälpa oss om folk ur vår organisation marknadsför deras konkurrenter på sina personliga FB sidor. Just före det hade jag läst en artikel om utbrändhet och hur man inte ska ta på sig för mycket... Ja, alla är vi oss själva närmast. Begreppet "Jag själv" varierar sedan från person till person. Glad Påsk igen...
 
Aj jo. Vad är det här egentligen för en dag och varför är den helg här hos oss? Ja... Måndagen var, enligt Evangelierna dagen då den Uppståndne dök upp lite här och där och visade sig för folk. Bland annat gick han och språkade med två icke namngivna lärjungar hela eftermiddagen på väg till byn Emmaus, men de kände inte igen honom före de började äta... Det samma hade ju hänt de två kvinnorna redan på söndagen, de som märkte att graven var tom. De träffade den Uppståndne, men trodde det var trädgårdsmästaren tills de mitt i allt kände igen honom...
 
Något säger mig att Den Uppståndne liksom inte fungerade i sin gamla, nu döda kropp. Som jag förstår berättelserna vill de visa att han finns i oss alla bara vi vill se honom. Någonstans har det ju även sagts att "Gud finns i dig själv och i alla andra bara du vill se honom". Så underbart hinduistiskt egentligen va? Med dessa tankar avlutar vi påskguiden. Vill man fråga eller tycka kring dessa ärenden finns jag här på bloggen eller på Facebook... Andra guider kan vi köra vid tillfälle, trots att denna påsksådana har lett till stort läsarbortfall.
 
Nu går tankarna till året som kommer. Linda ska komma hit i sommar och visa sig, Rufus ska konfirmeras, Emilia ska skriva studentskrivningar och Edit ska börja skolan... Den största fotbollsturneringen för damer detta år spelas i augusti i Rio de Janeiro. Olympiska Spelen.
De här var med senast... Jag har en dröm att vi även ska få se Finland i denna turnering. Blir tidigast om fyra år det dock!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0