En liten pojke

En ny parasit har kommit till, som vi Anti-Rasister brukar säga...
Nåja, jag hör till dem som aldrig retat upp mig på kungafamiljer. Den svenska kungafamiljen kunde faktiskt ingå på min lista över svenskar som inte irriterat mig. Jag önskar Victoria och... vad heter han... Daniel all lycka och glädje, samt Estelle ett riktigt fint storasysterskap. Må lycka och glädje följa den nye prinsen i hans liv!
Skulle ni känna igen prinsessorna och prinsen med sina respektive om ni såg dem så här? Jag tror faktiskt jag skulle känna igen Daniel mest...
 
 
Just rasism och anti-rasism är ju i dessa dagar väldigt på tapeten. Sociala medier gör det ju bara bättre, eller sämre om man nu vill det. Till exempel har man just nu på facebook en debatt kring övervakningsbilder som ett åländskt företag satt ut på snattare, som visar sig ha romskt ursprung. Självfallet spårar diskussionen ut. "Rasisterna" ankalagar romer för att vara tjyvaktiga (har ni hört nåt sånt förut?) och beskyller sedan Anti-rasisterna för att de tar hit sådana. Anti-Rasisterna i sin tur spekulerar i vem rasisterna är och diskuterar huruvida det är Manelius eller Toivonen som skriver under falsk identitet... Så vi bekämpar alltså rasism med att försöka identifiera och namnge kända rasister... Förlåter någon mig om jag är lite road över alltihopa?
 
Trots mitt dokumenterade "svenskhat" som, jag upprepar, inte är ett hat- jag hatar ingen människa, det var en gammal klassisk munhuggning med idrottshumor, är jag själv väldigt mån om att försöka motarbeta rasismen i mig själv. Jo, vi har alla någon form av rasism i oss. Bara genom att erkänna den kan vi bli av med den, om vi själva vill det alltså. Jag kan kalla mig anti-rasist eftersom jag inte gillar rasism. Den dagen jag är helt fri i mitt eget samvete, då kommer jag att stena andra. Men... Är jag faktiskt fördomsfri om jag gör det? Sug på den ni!!!
 
Här i skolan går dagen sina tunga fjät. Han som i går gjorde vettiga saker gjorde faktiskt ingenting alls i dag. Är det då vettigt eller ovettigt? För att göra Mat-Inger glad skällde jag ut ett helt gäng människor i matsalen, helt utan att Mat-Inger bett mig. Ingen av dem hade gjort någonting alls, men jag skällde ut dem för att de skulle veta vad som händer om de gör något. Bra va?
 
Våran italienare bara sprudlar av iver. I går hittade jag honom utanför Idrottsgården och han var som jag när jag var liten. Han visste inte vilken dörr han skulle gå in genom. Jag har nu stoppat honom från att publicera ett schema fram till sista oktober, med motiveringen att "vi kan ju titta lite hur det börjar först"... I dag drar han i alla fall iväg med lagets minibuss till Eckerö tillsammans med 8 frivilliga spelare som inte tagit sin ledighet på orden och finns på Åland. Vår trötte skotte tenderar att bli ännu tröttare, stackarn.
Så här har våra träningar sett ut sedan Richard kom med.. Craig ser lite fundersam ut där han står.
 
 
Även Edit har träning i kväll. Tränaren är sjuk så självaste Johan Carlsson ska rycka in. Stackars barn. Jag ska sen sy ihop allt och ta sista 15 minuterna (dvs "matchen") då jag är tillbaka i Baltichallen efter att ha kört Emilia på dans. Vanlig torsdag alltså för dem som inte visste...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0