Var ska jag vara...

Man kan uttrycka professionalism på så många sätt. När jag var ung och blåögd trodde jag att professionalism var uttryckligen självutplånande hängivenhet för det man gör. I dag vet jag att det är precis så. Det kan och skall dock alltid sättas i proportion och relation. Även världens bäste busschaufför sover och äter. I dag är Åland United på resa, en lång en, ända till Kuopio. jag är här hemma, för jag behövs här i dag. Jag var över till Sverige i går och hämtade hem Linda från Arlanda. En riktigt vacker dag i min Pappa CV. Alla mina fyra barn finns på Åland igen i en par månader. I morgon ska Rufus konfirmeras. Finlands Bollförbund har i år för första gången på några år inte behövt göra mig tjänster, medvetna eller omedvetna, genom att anpassa Åland Uniteds hemma-borta rotation till mina barns evenemang. Jag beslöt mig för att agera just professionellt då jag blev Sportchef. Sportchefer är nämligen hemma på sina barns konfirmationer! Sportchefer har förtroende för sina tränare och lagledare som nog sköter detta i dag. Att jag sedan inte mår bra, men på samma gång jättebra, är väl motsägelsefullheten jag själv får lära mig att bemästra. Det kommer en Björneborgsresa också som jag ej heller är med på. Detta för att jag är professionell och rätt duktig.
Vikke, Bri och Julia sitter just nu i en buss! I kväll 18.30 brakar det lös på Väinölänniemi
 
 
Här hemma började Fru Kickan just att dammsuga. Ett tecken på att jag bör försvinna, till butiken. En båtlast med släktingar anländer i dag och det ska väl bli så där jättehärligt kan jag tänka mig! I morgon alltså konfirmation och däremellan en massa EM-fotboll.
 
Som en del av er har märkt, just genom att ni inte läst min blogg så värst mycket, är att jag inte skrivit så ymnigt under den senaste tiden, så det är ju fullt naturligt att ni inte läst då... Detta beror i mycket på paradoxen att denna större icke-schemalagdhet som skolslutet ger mig även plockar bort de inrutade arbetstiderna som nu inte alls går att begränsa. Edit har klarat av en vecka fotbollsskola och ser ut enligt det. Det regnar och släkten kommer om en timma, för att citera julskinkssången. Det blir nu alltså så som jag sade då jag återupptog skrivandet. Det kommer nåt när det kommer.
Det här är Pallokissats stora stund från 2014 då de tagit brons i Damernas Liga. Deras ordförande, eller vad han nu är, Vesa Kauppila har i dag glatt oss med att tippa ÅU seger 3-0 på ÅUs facebooksidas matchtippning. Inte ens efter att jag upplyste honom om reglerna har han ändrat i och med att Budbilsservices handduk torde vara en god kompensation ifall hans Pallokissat skulle ta på näsan i dag.
 
Island-Ungern ser jag fram emot i kväll också.... Och så klart att träffa släkten. Men en del av mig finns i Kuopio... Är jag oprofessionell då? Troligen, och det får jag jobba med, med ovisst resultat dock!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0