Jag har inte glömt

Då sommaren börjar bli jättesomrig, så pass att Edit bara hittar mer och mer på TV som man bara måste se innan man klär på sig, eller duschar som Fru Kickan ville i går då hon kom hem efter att ha fotograferats av och tillsammans med sina syskon, sitter jag här och minns.
 
Jag minns en massa som jag inte pratat om här. Jag minns även vad jag själv sagt och tyckt. Framför allt minns jag att jag måste vara saklig och komma ihåg att människor är härliga, alla på sitt sätt. Även de som stenhårt håller på Island och frågar om Sverige inte är med mera (Jo, sådana finns).
 
Island ja. Som en god vän uttryckte det är det precis som att se Sverige för 10 år sedan. Jo, det stämmer. Jag tycker även det i mycket är som att se Finland just de åren som vi kom ett mål ifrån slutspel, då vi fick 0-0 istället för 0-1 i Lissabon, ni minns väl? Det var Hodgson i prime time. Nu fälldes Hodgson ut av en arvtagare och det härliga är att den så kallade gnetfotboll Island spelar just nu hyllas oerhört av dels människor som säger sig aldrig se fotboll och dels sådana som vanligen klagar på svensk och finsk fotboll som tråkig! Det är härligt.
 
Jag har i allt detta inte glömt att IFK Mariehamns herrar spelar Europa League kval i Norge i morgon. Tack vare det fick vi jättegod lasagne av Craig, som lagat mer än han kunde äta och inte hade utrymme i frysen. Jag önskar så klart IFK bästa lycka i matchen, samt i returen nästa torsdag, som jag kan tänka mig bevista förutsatt att en personlig sponsor inhandlar en biljett till mig, ty sådana pengar finns ej fria i min budget.
Så här görs reklamen i Norge
 
 
Veckan innan nästa träningsvecka körs här hemma och mitt huvud, samt mage förstås, är så tungt så tungt. Edit gick nu och duscha, för att sedan klä sig i en klänning, som hon mycket riktigt anger, har Palermos färger. Hon har inte glömt det!
 
Jag har inte så mycket kommenterat Brexit här, men har självklart funderingar kring det, samt kring samhället i övrigt. USA med sitt Trump kort till exempel. Och där vill Dotter Linda alltså bo...
 
Sedan står det ju sedan flere veckor redan klart att PK-35 Vantaa igen, för är det nu fjärde gången eller nåt, får arrangera kvalturneringen i Womens´Champions League. Vi måste allvarligt ha fyllt i våra ansökningsformulär upp och ner eller nånting då vi förpassades till Sarajevo 2014. Nästa gång, om det blir nån sådan, då fyller JAG i formulären själv!!! (som om nu det skulle hjälpa, men då behöver vi inte fundera på vems fel det är i alla fall- vi lär väl hamna till Kazakstan då eller nåt).
Benficas damer, Raquels gamla klubb, kommer till Vanda i augusti. Dessutom ställs PK-35 mot norska Avaldsnes IL och Newry City Ladies FC från Nordirland. En faktiskt inte helt okomplicerad grupp detta år. Vi kan bara hoppas att Väikkä har magneterna rätt och vi får se finländskor i cupskedet även denna höst.
 
Sen till slut då Conte igen. Vid sidan om Islandkulten har det vuxit upp en Contekult. Conte har förberett Italien extremt väl. Precis som Lagerbäck har han sett till vad hans spelare är kapabla till och byggt upp ett effektivt lagspel på basen av detta. Till skillnad från Lagerbäcks spel kan Contes dock inte vara längre än just denna turnering, då han på samma gång suger märgen ur benen på samtliga spelare och ledare omkring sig. Genialiskt jo, men att som många nu gör, hylla hans ledarstil och som jag är rädd för, börja apa efter den. Det kommer att leda till så många antikatharsis att jag är rädd för att världens psykiatrar inte räcker till. Det blir värre än Brexit kan jag säga. Sen lär väl Tyskland ändå vinna som vanligt......
 
Nu meddelar Edit att hon är prinsessa och jag därmed kung. Då kör vi på det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0