Avveckling inför inveckling

Som jag lite nämnt finns det en liten olyckskorp på min axel som viskar "semester" upprepade gånger i mitt öra. Den vanliga läraråkomman är att det där ledighetsvarande brukar våldas in, just med våld, så att det tar halva sommaren att riktigt uppleva sig avstressad, som det vad jag förstår är meningen. Mitt liv ger mig emellertid så pass mycket omväxling att det där väldet har svårt att finna sin plats liksom. Bara vi har den där midsommarstången uppe nu på fredag tänker jag försöka på riktigt några dagar och jag tror förutsättningar finns.
Det här var en stor händelse i går, som nog även av mig, med all respekt till dem som säkert tycker de engagerat sig mest,  låg och tyngde inför. Min Rufus gick och konfirmerade sig. Stort halabalå och stor fest hemma hos hans Mor med hela släkter på plats och möjlighet till sådana här bilder. Här är mitt bidrag till Herrens uppmaning att gå ut och uppfylla världen. I princip har jag då 1 konfirmation 3 examen (förutom de extra som kan komma till) och typ 4 bröllop eller nåt sånt kvar att vara delaktig i gällande arrangemang etc. Lika glad är jag i alla och personligen var jag både stolt och totalt slut efteråt.
 
Även släkten har ju varit här och vissa är kvar. Mina barns Famo och Fafa har syrrans tre söner med sig på Strandbergs stugor. Vi väntar oss en par dagars hårt umgänge, med hårt som tema. Edit lär i och för sig ha tagit fram den tuffa sidan i Isak redan genom att slå på honom med sitt svärd, men det har bara uppstått köttsår hittills. I morgon kväll kommer vi till och med att offra en EM match för att nu äntligen få till den där teatern.
 
Åland United ligger, som alla som läser tidningar vet under strecket. Betyder alltså att vi ligger 7a och i den lägre slutserien. "Vad ska du göra åt det då?" ringer folk till konfirmationen och frågar. Ja, vad kan jag göra. Vi får tro på oss själva och jobba på. Det är egentligen rätt spännande att vara med i en klubb då det inte går som på räls hela tiden. Det är i sådana här förhållanden man mäts som proffs och människa. Jag tror stenhårt på att vi den 20 augusti då grundserien är färdig, kommer att återfinnas i topp 6, alltså övre slutserien och därmed vara i fas med vår målsättning och alltså ha realistisk vittring även på medaljer. Att vi sedan inte har pengar till de nyförvärv pressen frågar efter kan jag inte göra mycket åt. Däremot kan vi ha råd att ens hålla de vi har om vi får upp den där, igen nämnda MIDSOMMARSTÅNGEN!!!
 
Herr EM pågår ju och jag följer nog med. Copa America har jag lämnat till bara resultatuppkoppling. Jag behöver gränser ser ni... Edit duschar. jag lovade vara färdig med texten då hon är klar...
Ett gammalt kärt skötebarn som återuppstått är detta. Ålands distriktslag, flickor 14 har spelat sin första match i Distriktscupen. Man besegrade Mellersta Österbotten med 2-1 på straffar efter 0-0 på ordinarie tid. En riktig klassiker från gamla goda Pohjola Cup alltså. Gruppspelet fortsätter i dag med Åland-Mellersta Finland klockan 12.50. Jag tänker på er flickor. Tro det eller ej. Jag vet vad detta är och hur viktigt det är att vi igen har åtminstone ett flicklag med! Tack för detta ÅFF.
 
Även ÅUs egna flickor går ju storartat fram i Upplandsserien. Första poängtappet kom nu i helgen med 0-0 borta, utan distriktslagsspelarna i laget. I övrigt bara klara segrar. Även IFKs damer fick vinna, så allt är inte i moll på damfotbollsÅland.
 
Alandia Cup spelas det, och nu har Edit duschat klart. hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0