Hett om öronen

Sent sent i natt kom vi hem, alla till var sitt hem, efter gårdagens festlighetsarbete. För min del möttes jag, lite som väntat, av fler stolliga e mails, som efter att jag svarade där och då sedan föranledde tidiga väckningar och långa diskussioner mellan människor som inte alls bor hos oss, eller ens var här. Jag kan nämna att de diskussionerna blev om möjligt stolligare än e posten, inklusive mitt svar.
 
Jag fick förresten en i mitt tycke lite rolig fråga i dag, då en sportjournalist, jösses vad de börjat aktivera sig igen efter helgens bottennapp förresten, ringde och ställde frågor om vårt nya målvaktslån. Jag vill inte driva med människor, jag inser att frågan var seriös och inte ens dum, den bara lät så rolig för mig. "Har ni en klausul i avtalet om att kunna köpa loss henne efter säsongen?" frågade journalisten, som precis som jag är van att läsa om spelartransfers i herrarnas Bundesliga osv. Tyvärr kommer det inte på fråga att köpa någon överhuvudtaget inom den verksamhet jag jobbar. Ibland använder vi kanske den termen, men om vi säger så här. Låt gårdagskvällen beskriva faktum:
 
Mariehamn en måndag i juli: Torget: Samir och Viktor samt humorgruppen KAJ: En par tusen åskådare och en par tusen till utanför området. MIramarparken: Anders Wiklöfs 70 årsdag och Rhapsody in Rock: ca 5000 personer innanför och utanför. WHA: Veikkausliiga IFK Mariehamn-Inter: ca 1600 åskådare. Allt samtidigt.
Mariehamn en lördag, faktiskt lördagen just före nämnd måndag: WHA: Damernas Liga Åland United-HJK: 165 åskådare. Nej, vi köper inte spelare! Egentligen visar dessa siffror att det enda som ger oss existensberättigande är vi själva, som tycker att det vi gör är extremt viktigt!
Bri och Kaisa vår kryck- och protessektion skötte som vanligt filmningen. Snart hoppas vi få se Bri på planen igen. Med Kaisa kommer det att ta tid tyvärr, men behållningen är stor gällande hennes "Herrigud" på olika ställen under matchfilmen.
 
 
Självklart var där väldigt många bekanta i publiken på födelsedagskonserten i går där vi i ÅU jobbade. Jag och bakrundsgänget var, som nämnt där redan på förmiddagen och bar samt kånkade på allt möjligt. 16 av våra spelare kom sedan och jobbade som publikvärdar från 17-23 under mitt "beskydd". Gamla kollegan Camilla undrade om jag skulle bli bjuden på efterfest med alla stjärnorna när jag jobbade och allt. Det närmaste jag kom blev dock att äta ostsmörgås 1 meter från Robert Wells som var inbegripen i samtal med Linda Lampenius gällande hennes gräsklippare som lär ska vara "Helt H...s svår att ställa in."
Så här såg efterfesten ut i övrigt. Vid halv 2 tiden var vi färdiga med vår del.
 
 
I morse drev mig oron och smsen som informerade om allehanda mig att stiga upp och sedan var den dagen förstörd... Eller, Herrigud, som Kaisa Kotka skulle säga, vad hett det är. Jag har fått en hel del kontorsarbete gjort, väntar på att Rufus ska komma och spruta gegga i håret inför kvällens övningar i stan och på att cykla in för att ledsaga Emilia från bion i kväll.
 
Som brukligt är har jag även snöat lite in i en bok, som jag svettandes läser i solgasset mellan e postningarna. Min Fars kaveri Torstens beskrivning av Alexander I och det nya Fosterlandet ger mig en fin bild av hur det gick till då vi befriades från Sverige eller hur det nu var...
 
Det troliga är att det tillfälliga lugnet som inföll vid 14 tiden inte kommer att hålla. Däremellan ska jag gå för att se Edit och Pärla öva på att gå på lina.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0