Dracula och Sofia

Vid ungefär halv 10, eller var det närmare halv 11 kanske bestämde jag mig för att faktiskt ha en sommarlovskväll. Jag tittade på en film som just då råkade spelas på nån av de nya fina kanalerna vi har. Den handlade om en kille som försökte skydda mänskligheten från vampyrer genom att lokalisera ´"Judaskalken" som är en omvänd variant av Heliga Graal. Judaskalken är alltså kärlet som Judas Iskariot drack ur vid den sista måltiden som beskrivs i Evangelierna. Judas förrådde alltså Kristus, som han ju inte kallades före ryktet om honom nådde grekerna en så där hundra år senare, och hängde sig i ett aspträd. Då fick han ju domen av Gud att vara evigt förbannad och att behöva gå omkring i mörkret utan att kunna dö i frid i evighet. Judas Iskariot var alltså den förste vampyren.
 
Det säger sig själv att huvudrollen spelades av en slängdkäftad amerikan som pratade Latin, ryska, rumänska och forngrekiska med amerikansk brytning. Så klart understöddes han av en väldigt attraktiv kvinna, som visade sig vara en 403 år gammal vampyr från Paris, som nu fanns i New Orleans eftersom franska munkar hade gömt Judaskalken, som i sin tur ger kraft åt alla världens vampyrer att ta över världen, just där i och med att det var en fransk koloni då detta hände. Ryska terrorister ville återskapa Moder Rysslands storhet genom att återuppliva Vlad Dracul (Greve Dracula) som hade fraktats till Amerika för att sedan fraktas till Ryssland. Allt löstes i äkta Indiana Jones anda av huvudpersonens minne och gammal Biblisk mystik kombinerat med sensuell skönhet och vampyrskans plötsliga underkastelse av mänsklighet så hon kunde dö medan hon såg soluppgången för första gången sedan år 1628.
BRA KVÄLLSUNDERHÅLLNING KALLAR JAG DETTA!
Så här avbildas den historiske Vlad Dracul. Han i filmen liknade inte, men det har ju gått några hundra år så att vem vet nu sånt egentligen...
 
 
Edit ringde mig från skärgården för att höra hur det är med hennes barn. jag svarade att den där skalliga, som inte heter Maria som jag trodde utan Sofia, hade haft magknip men att det löste sig då jag sjöng "Don´t worry, be happy", alltså precis som med Craigs diarré.
 
På tal om Sofia så ska jag träffa henne i morgon då min serie utvecklingssamtal forsätter.
Så här såg hon ut i fjol före HJK matchen borta.
 
 
Jag skulle gärna se fler filmer i sommarnatten, men Jessi Hietanen vill träffas på morgonen så jag kommer att vara riktigt internationell och dricka mitt morgonkaffe på café. Delvis beror detta förstås på att jag glömde köpa nytt kaffe i dag. Tvätten är dock vikt, disken diskad, ny tvätt tvättad och hängd... Samt då diverse jätteviktiga saker gjorda.
 
Jag fick höra att systersonen Eliel mår illa av att se Arsenalmössor. Det gjorde han inte för ett år sedan, men han har förstått en hel del av vad jag förstår att det är att vara en Tottenhamanhängare.
 
Puss och kram nu jo. I morgon far vi till Tammerfors!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0