Man skojar inte om Åland!

För det första. Tony Asumaa gör helt rätt! Det är helt klart att han som Kultur- och idrottsminister inom Ålands Landskapsregering ska reagera mot Jani Meriläinens twitteruttalande om att man borde ge bort Åland till Sverige. Detta uttalade bottnar ju i att FC Inter, där Meriläinen är verksam har lottats mot FC Åland i cupen och får tillbringa en par dagar och nätter på färjor, så som vi gör då vi åker bort härifrån. Uttalandet är förstås smaklöst, speciellt som Meriläinen även är verksam inom de finländska ungdomslandslagen, men om jag ska vara helt seriös så hör jag varje vecka mint lika smaklösa uttalanden om "finnar" här på Åland och sett ur det perspektivet får vi betrakta Meriläinens groda som ett utslag av omklädningsrumshumor som blivit offentlig. Dessa sociala medier.. Jag säger bara!
 
Som en person konstaterade på ett annat socialt medium: "Man skojar inte med Åland, man skojar inte om Åland, man skojar inte på Åland"! Detta är lite som feminism eller rasism. Ålänningar har tolkningsföreträde i allt som sägs om oss. Detta är faktiskt svårt att förstå för alla som inte är härifrån, eller har bott här tex så länge som jag gjort. Själv tänker jag inte stå på barrikaderna och kräva Jani Meriläinens huvud på fat, eller Finlands Bollförbunds som vissa gör. Jag bara konstaterar att, jaha, stackarn. Och så vill jag återigen citera en viss berömd kille som sade "Förlåt dem, ty de veta icke vad de gör". För övrigt önskar jag FC Åland Lycka till i cupmatchen, när det nu var den skulle spelas... Aj jo, samma dag som Åland United spelar sin cupmatch, borta i Dickursby. Alltså den 12e mars!
C´mon Tony!
 
I övrigt blir det en fredag, typ dagen före lördagsmatch. Edit kom just och lade två packade, inte berusade utan färdigt fyllda med relevant utrustning, simväskor bredvid mig, betydande att hon beslutat sig för att vi ska simma i dag. En god idé tror jag. Dilemmat blir då huruvida hennes väldigt lösa tand kommer att lossa i bassängen eller ej... Har ej sett Gurkan på länge. På fredagar brukar hon ju dyka upp, så få se i kväll då... Om hon syns alltså...
 
Sen närmar sig Craigs stora stund. I dag sista träningen före morgondagens match mot Sirius. Craigs troligen enda match som huvudtränare i Åland United, åtminstone så här långt. Giovanni anländer på tisdag och tar sedan över.
Sofia och Maja är redo att spela i morgon
 
Mycket nu.. Och inga svenskar i dag heller, åtminstone så här långt. Dock en imponeringens hatt av för de riktiga tabloidgissningarna som numera härskar i den åländska lokalpressen. Roligt roligt...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Och snart är de måndag igen .
Då ses vi i matsalen.
Mat Inger

Svar: Bäst att inte sitta och prata med nån då...
enligtvirta.blogg.se

2016-02-26 @ 10:15:11
Postat av: Ralf

Här i Riket tycker vi redan att benämningen "Kultur- och idrottsminister inom Ålands Landskapsregering" är hejdlöst rolig.

Svar: Han är hejdlöst rolig ibland, faktiskt! Trevlig kille!
enligtvirta.blogg.se

2016-02-26 @ 10:19:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0