Lunch hela dagen och ett djävla sportlov

I morse, vid 8 tiden väcktes jag av en barnröst som, lite som i en saga, meddelade att "Pappa. Den här veckan ska du och jag tillsammans ha ett jätteskönt sportlov." Det var så man ville gråta. Dels för att klockan bara var 8 och det de facto var sportlov, dels för att det egentligen var det finaste en 6 årig flicka kan säga till sin pappa som Edit sade. Mest kom gråtkänslan dock av vetskapen om att detta kommer att bli en sjuhelsickes dag... På jobbet!
 
Jag kan, utan att ljuga, påstå att jag i dag utfört ungefär dubbelt det som jag tror att "vanliga knegare" gör en vanlig arbetsdag. Det har jag inte gjort för att jag är så duktig, utan för att det blev så att jag måste göra det. Datorn, telefonen, bilen och även huvet och magen har alla turvis, eller på samma gång, gått heta. Det har bekräftats, bokats, medelats, informerats, tagits emot ny info och även producerats nytt. Länder som har kommunicerats med av olika orsaker har varit, Åland/Finland, Sverige, Italien, Portugal, England och Skottland. De som följer med Åland United i medierna har en aning om ungefär 1/4 av vad jag pratar om.
 
Edit fick en sjutusans första sportlovdag, en just sådan där som alla skriver att pappor inte får ge sina barn. Det där Pappa ska bara lite... Och Pappa jobbar en liten stund till... Sådant fick Edit höra hela förmiddagen och en stor del av eftermiddagen. Då vi även gjorde en jätterolig utflykt, till MCA för att fixa ett digitalkort och till Elgiganten för att kvittera ut Rufus reparerade mobiltelefon, kan vi säga att antiklimax var nära.
Stackars Edit
 
Till slut, innan vi skulle till Mammas (Fru Kickans) jobb för att Edit skulle vara där då Pappa måste iväg på träning, eftersom det inte gick att fixa på annat sätt tvingade jag mig i alla fall att spela vändtia med det arma barnet, och vann! 3-1 blev mina revanschsiffror från jullovets försmädliga fiasko då ungen piskade mig 3-2.
 
Under de olika skedena av dagen har jag än en gång lärt mig hata då folk är "på lunch" eller "lediga". Jo, jag vet. Det är viktigt och bra att komma bort och dessutom att äta, men varför i hela friden måste man stänga av hela verksamheter bara för att äta eller... vara lediga. Det hjälper ju inte mig ett dyft. Dessutom är det så olika. Mat-Inger påpekar gång efter gång att Lärarna inte ska sitta tillsammans under lunchen och prata. De ska kustodiera ju. De ska inte ha lunchen som en orsak att ha trevligt och lugnt, utan de ska sitta utspridda så 15 åringar inte ska få för sig att vattna plastkaktusar med saft eller något annat idiotiskt. Varför är det inte så för alla då? Varför ska försäljare, tjänstemän, vaktmästare.... Ja alla utom lärare och läkare vad jag förstått (kanske andra också, upplys mig) få "vara på lunch" eller "vara lediga" just då man behöver dem?
 
Åt Pipsvängen med allihop!
Se där. Var detta en GW nu?
 

Kommentarer
Postat av: Gurkan

hahaaa

Svar: Inte skratta på jobbet!!!
enligtvirta.blogg.se

2016-02-23 @ 06:33:08
Postat av: Rösten från öster

Är det nu man skall stiga upp och ta en ledig dag med sonen...

Svar: Nu är bra jo!
enligtvirta.blogg.se

2016-02-23 @ 06:46:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0