Vi är väl bara ointressanta helt enkelt

Människor förstår ord, meningar, uttryck och hela diskussioner så olika. Vana vid existentiella utsvävningar svarade en dam ur årskurs 8 i dag "människa" då jag frågade henne vad hon var. I kontexten var min mening helt enkelt att få reda på i vilken grupp hon var efter att jag hade läst upp gruppernas namn inför den rafflande förberedelsen för medeltidstävlingen som äger rum nästa gång de samma eleverna anländer till klassrummet. Hon var dock van att uppfatta mina frågor som... Ja, hur månne hon tänkte? Jag gav henne i alla fall rätt och fick följa upp med tilläggsfrasen "Javisst. Och vilken grupp tillhör du i denna tävling då?" Så enkelt var det.
 
Endel människor blir väldigt irriterade då jag frågar saker. Fru Kickan kan bli irriterad över frågor som "Har vi tänkt på vad vi kan laga för middag i dag?" Craig blir irriterad över frågor som "Do you remember what we agreed on?" och endel andra blir irriterade över den lite ledande frågan "Vi kan alltså inte hjälpa henne med just det här då?"
 
En fråga som faktiskt är akut är varför det kommer så lite människor till Åland Uniteds matcher. Morsdag, Valborgsmässoafton, Ishockey VM, OS, Pride paraden, Ömsens stora vikingafest och allt möjligt annat har framlagts som orsaker till att publiken inte kommer i de mängder vi hade velat och som krävs för att vi ska kunna bedriva denna verksamhet på längre sikt. Vi har kommit fram till att 16.30 inte är en bra avsparkstid. Folk äter middag (jo faktiskt) och är liksom mitt i dagen, har det sagts. Senare kick off har efterlysts och det kommer även att ske nu i våra två sista matcher. Likt detsamma har även detta mött protester. Först var det Honka som inte för sitt liv kunde förstå hur man kan lägga upp sin matlogistik om man spelar i Mariehamn klockan 18.30. Nu har det även visat sig att vår hemmamatch mot TPS går samtidigt som IFK Mariehamn spelar... På bortaplan. Det borde vi så klart ha beaktat. Nu kommer ju folk att stanna hemma och se bortamatchen på TV. Jag undrar om det finns något alls som inte kan betraktas som dålig planering från vår sida.
 
Kan det bara vara så att Åland United helt enkelt inte är så viktigt eller intressant för ålänningar. Jo, massor med människor frågar och bryr sig då man rör sig i samhället. Men tillräckligt för att komma och se oss spela, det räcker inte intresset till. Nu ska alla läsare förstå vad jag menar. Jag är inte alls ledsen och bitter. Alla har ju helt rätt att bestämma själva vad de vill intressera sig för och satsa sin tid på. Jag vill dock framhålla att alla ni som tycker att damfotboll, jämlikhet mellan könen och Åland United är viktiga, så viktiga att de bör finnas kvar länge, ni behövs på minst tre sätt:
 
1. Kom på matcherna. Vi behöver öka publikmängderna för att alls ha en chans att få ekonomin i närheten av vettig. Jag står fast vid att ett snitt på 600 är att eftersträva inom 3 år. I år sjunker vårt publiksnitt troligen under 200. Jo, under 200!!! Alla ni som inte vet vilka mängder det rör sig om, det är jätte jätte lite!
 
2. Ni behöver ställa upp som funktionärer och framför allt på styrelseposter. Politiker, näringslivsidkare, akademiker, vem som helst. Vi som jobbar inom föreningen håller på att bränna ut oss. Förväntningarna och kraven är enorma på ett Ligalag, både formellt och informellt. Vi behöver inte bara folk som säger att det är roligt och viktigt. Vi behöver folk som är beredda att hjälpa till! Om ni inte vet vem ni kan kontakta, jag funkar bra att börja med!
 
3. Ni kan stöda oss ekonomiskt. Jo, vi har många sponsorer som det är och dessa är vi tacksamma för. Dock går vi på minimilåga och riskerar att slockna inom några år om vi inte får fart på ekonomin. Vi har trollat på fotbollsplanen i några år. Detta år har visat riktningen för vad som händer då vi inte har råd att göra det vi och ni vill att vi ska göra. Övre slutserien är ett enormt plus och en lycklig plattform i år. Vill ni se oss kvar i Damernas Liga på sikt, då behöver vi mer kapital! Det bara är så! Om vi alltså är viktiga, då behöver vi flere som vill visa att de tycker det!
2009 var man så här glada över vårt första mästerskap. Ska dessa saker hända igen, som de gjorde 2013 behöver man orka stå bakom oss också i svårare tider.
 
 
Nåja. Nu till Bengtsböle. Träning och sedan ett ungdomsmöte. Hem hoppas jag hinna sen och se hur Edit klarat måndagen. I morgon är det stress-tisdag med rysk balett igen....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0