Det blev tisdag!

Egentligen är det roligt att vara lärare då skolan börjar. Skönt att vara schemalagd och faktiskt kunna ägna tid åt att jobba, utan att tycka att man borde göra annat på samma gång. Sådana är ju ledigheterna ser ni!
 
En helt ny frånvaroorsak presenterades även i dag. En elev anmäldes frånvarande "Eftersom hon är rumän.." Jag hittade dock inte det som giltig orsak i våra papper. Det måste alltså ha varit något annat som var den egentliga källan.
 
Gårdagen inleddes här på jobbet, för övrigt, med att jag fick en stor hög, säkert minst 200 exemplar av laguppställningspapperen från sommarens ÅU-ONS i min hand. Dessa lär ha fortsatt spottas ut ur printern mest hela förmiddagen. Då var det alltså egentligen mycket mer än 1200 exemplar vi hade. Bokstavligen mer än 10 st per besökare alltså.
 
Är OS bra för damfotboll, eller övriga mindre följda grenar? Jo, flere upptäcker dem. Men nej, det skenbara intresset som uppnås under OS gör sedan återgången till normalläge och allmän likgiltighet så abrupt. Vem borde sälja sporterna bättre så OS-uppsvingen skulle leda till allmänna uppsving? Hoppas dessa deprimerade ord inte ger negativa ringeffekter till lördagens TiPS match på WHA... Nåja Pride parad har de tryckt in samtidigt, så så var det med den saken nu igen då...
 
I dag ska Edit återuppta fotbollsträningen. hennes lag tränar igen efter sommarpausen.
Så här såg flickorna ut i våras. Nu har ju några börjat skolan, förutom de som redan då gick i sådana. Och vissa har börjat förskolan.
 
 
För övrigt blev det ju så bra man kunde tänka sig. Edits dans blev på tisdagar. Jag var mäkta imponerad då vi informerades i form av ordningsregeler, samt att detta är en skola och ingen kurs! Barnen ska uppträda och koreografin måste sitta! Kläderna för klassisk balett ska tydligt exponera magmuskler och de kan så klart inte kombineras med dem man använder i modern dans som börjar 5 minuter efter att baletten slutat. Håret ska vara fast i knut! Basta! Grupperna är dessutom gjorda på basen av hur väl barnens förutsättningar motsvarar de bägge dansinstruktörernas filosofi. Behöver jag nämna att jag trivdes som fisken i vattnet. Jag fick en feeling av DDR och Sovjetunionen. De kunde minsann sina grejer där!
Jag undrar hur det skulle mottagas om man inledde flickfotbollsgrupper med ett motsvarande upplägg.
Som jag brukar säga, det finns inget konstigt, bara olika!
 
 
Nu hem och se vad Emilia och Fru Kickan har bestämt att Edit och jag ska äta till middag. Sen hoppas jag allt går väl på träningarna också. Inte helt oviktig match på lördag!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0