Att utsättas för C-laget

Nu är det minsann Olympiska spel även här hos oss. Edit har lärt sig alla 4-5 kanalerna vi har som sänder dygnet runt. För tillfället är det banhoppning för hästar som gäller, efter att hon dök in och bytte bort beachvolleyn som spelade här i bakgrunden.
 
Härom kvällen satt jag och funderade över vad som krävs för att få kommentera OS på TV. Yle till exempel som sänder dygnet runt på två språk. Finlandssvenskarna är ju inte så särdeles många egentligen, men nu har man pruttat fram kommentatorer till i princip varje sport som sänds. Vem det än var som kommenterade pingisen härom kvällen, under Olahs första match, den han vann, vill jag med all respekt säga att jag tror jag hade kunnat fixa det minst lika bra. Jag vet inte om kommentatorn kunde någon bordtennis över huvudtaget, men han kände till reglerna och kunde säga "Olah har spelat bra nu och vunnit två bollar i rad" och "Oj, nu går det inte bra, Poäng till motståndaren". Inget illa alls och jag förstår egentligen hur det kan vara. Jag menar, det är som då jag sätts att vikariera i matematik eller nåt. Fördelen är att jag i skolan helt lugnt kan meddela att jag inte kan detta. Som kommentator i nationell TV kanske det inte är så särdeles säljande att börja med, "Välkomna till kvällens seglingar. Jag har aldrig sett denna sport förut, men jag har en namnlista på deltagarna och varje gång någon syns i bild kan jag kolla vem det är och berätta det för er. Dessutom har jag en lista på resultaten i de senaste Olympiska spelen och kan rabbla upp dem för er ur olika vinklar." Man måste ju föra showen vidare så att säga.
 
För att ge en positiv vinkel på allt vill jag tillägga att det faktiskt finns överraskande många kommentatorer som faktiskt kan de grenar de pratar om och till och med experter har man funnit för det mesta att ha som bisittare. Hos oss växlar man mellan svensk och finländsk OS-sändning och jag måste säga att YLE inte har det minsta att skämmas för. På svenskt håll, då jag ju har ett gott öga till damfotbollsturneringen, måste jag framhålla Lasse Lagerbäck som en av de bästa experterna jag sett i de olika svenska kanalerna. han medger att han inte är insatt i damfotboll, men kommer med väldigt relevanta och även gubbigt mysiga kommentarer om det mesta, även om andra grenar. Det hade jag inte trott om världens tråkigaste man!
 
Då det gäller vårt fotbollsläger för flickor har vi utsatts för C-laget. Alltså de reportrar som Radion och Ålandstidningen skickat är väl riktigt bra i sig, men de har tyvärr ingen kunskap om vad de ska rapportera om. För att ingen ska få det om bakfoten, jag är glad att medierna rapporterar om vår stora tilldragelse som är viktig. Dock vore det ännu roligare om de som kommer vet vad Futebol Da Forca är, vad Åland United är och begriper att vi samarbetar kring arrangemangen och just det gör det hela väldigt förankrat i det åländska samhället. Visst kunde jag också dyka in på en konstutställning och ställa frågor om några tavlor, samt sedan rafsa ner något som så lite som möjligt ska avslöja min okunskap. De flesta kommer aldrig att märka det, men de som är involverade kommer att undra varför man låtit en totalt opåläst människa göra reportaget. Det hade ju varit kanon om det kommit en sportreporter, då det faktiskt handlar om idrott, fast det är barn och flickor som spelar fotboll. Nya Åland, vars reporter börjar arbeta i morgon klockan 14.00 är vårt hopp om att få en rapportering av någon som kanske vet vad hon skriver om. Detta vore alla involverade, flickorna, FDF, Åland United, IFFK samt alla våra samarbetspartners som möjliggjort evenemanget väldigt betjänta av.
I dag delades de berömda t-shirtsen ut. Bilden är från i går och trots att flickorna i dag var mestadels oranga såg det nog lite ut så här i dag också, trots att det blåste som tusan!
 
 
Fru Kickan har tagit en riktig kick start då hon återvänt till jobbet. Övertid i dag igen... Jo jo, sånt har man hört om. Men det är bra att hon inte är onödig i alla fall. Onödiga brukar sällan ha mycket jobb. Vår lagledning får jobba helt ostörda av mig på veckans träningar. då jag har kontoret och Edit här hemma efter dagen på Breidan.
Jösses va vi var många med på bänken i lördags förresten.
 
 
Lillemor ringde just och nu vet jag var och hur vi kan dumpa överblivna frysprodukter i morgon. I morgon ska även mina två äldsta döttrar förära oss med sitt sällskap. Sen lär det ta ett år till nästa gång typ...
 
Kvällens OS får bli Tyskland-Kanada som tyvärr går samtidigt som damernas gymnastiklagfinal. Jag såg herrarna i går och det var rafflande som alltid, med den första ryska gymnastiklagmedaljen på många många år, bland annat. Sen blir det en filosofifråga huruvida Sverige- Kina ska få mig att stiga upp klockan 4 eller inte. Vad tycker ni?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0