Vad är viktigt?

Fru Kickan har vaknat. Nu märker jag att hon är frisk. Hon rusar med soppåsar, säger att hon i 20 dagar har tänkt på att sopisarna på toaletterna inte är tömda. Själv kan jag inte minnas att jag skulle ha tänkt lika länge, eller ens alls på detta, men att tömma dem och dessutom ersätta dem med tomma påsar, det fixar jag på 4 minuter, så det är ingen som helst fara.
Är det tokigt om jag tänkt mycket mera på dessa, som här ses i sitt omklädningsrum i Uleåborg efter den bejublade segern efter straff i 88e minuten?
 
 
Även matchen har väckt kontroversialiteter här hemma. Vi har satt igång en liten tippningstävling på vår hemsida och på facebook. I går hade 6, men efter kontrollräkning 7 personer alla tippat på 2-1 till oss. Edit och Emilia fick sen, helt utan att veta vad de gjorde, dra en vinnare som vann en boll signerad av Cynthia. Nu vaknade jag upp till söndagen med protester. Folk har kollat och anser att den vinnande tippningen lämnades in för sent. Vad ska jag säga? Glad är jag att vi och det vi gör engagerar. Annars kanske jag mest är lite trött... Ny tippning snart om Ilvesmatchen! Lycka till alla.
 
Diskussionen om "svenska som andra språk" och så kallad hemspråksundervisning har gått i stiltje. Jag tar som en utmaning att här i bloggen presentera ett exempel på hur man menar då man säger att starkare språk strider mot den åländska konstitutionen. Just nu har jag ej tid eller lust att fantisera, men något kommer senast på onsdag, troligen före.
 
Vad är viktigare? Jobbet eller familjen? Denna förhatliga fråga har säkert alla som lite engagerat sig i sina jobb fått. Svaret är ju självklart. Det är familjen! Ibland måste förstås familjens väl gå hand i hand med engagemang i jobbet. Detta är lika logiskt eller ologiskt som språkdiskussionen jag hänvisar till.
 
I dag vill Edit på Futebol da Forca träning. Emilia och Rufus vill vara med oss, alltså åtminstone baserade på mitt ansvar typ och Fru Kickan har nu kommit fram till att vi ska sälja en massa saker på loppis. En sak jag önskar är att vi alla ska äta middag tillsammans.
Om familjen är viktigare än jobbet, hur är det då med övertygelser? Jo de finns nog där. Är man en människa som vigt sitt liv till fotboll, då vet man att den finns där även fast man äter middag med familjen då ens ungdomskärlek spelar i stan. Lycka till IFK Mariehamn i dag och Hyökkää HJK! Må bästa lag vinna.
 
Om någon vill tar jag, som referens för min uppsats i höst gärna emot feedback om HJKs klack jämfört med hemmaklacken. Såvis får vi åtminstone i detta fall opartisk bedömning. Det lär vara fullt med blåvita på färjan. Åtminstone verkar det så baserat på bilderna från karaokebaren då HJK fansen försöker övertala Raquel Infante att sjunga för dem...
 
Nästa gång jag inte är på bortamatch är den 18e juni, då Rufus konfirmeras och laget spelar i Kuopio.
 
Aj jo. Provrättning har jag även lovat utföra!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0