Slut för i dag

Då dagen äntligen kom i fas med att jag skulle lämna byggnaden, lite som Elvis, då kom Emilia. Jag såg henne precis i dörren då hon kom och jag for och nu igen en liten stund då hon kom hem mitt i natten. Vi har haft hemmapremiär nämligen.
 
205 åskådare rapporteras ha befunnit sig i Eckeröhallen och det är ju bra, mer än vi haft i de matcherna förut, men ändå mer än hälften mindre än vi ville ha. Ingen skam över de som kom, tack det var riktigt bra, dessutom bär ni våra halsdukar och skapar en fin stämning. Det är bara nu en gång för alla så att vi måste inse att två seglivade myter inte stämmer. För det första har IFK Mariehamns herrar inte Finlands bästa fans. Det har de aldrig haft och det är orealistiskt att aspirera på den titeln. Ni är bra precis som ni är, men det finns andra klubbar som har mycket bättre stöd. Ingen skam i det, bara inse fakta och jobba därifrån. Åland är inte heller ett damfotbollens Mecka i Finland. Vi har inte ett så unikt intresse bland folket här som vi velat påskina i många år. Vi är tacksamma för all support vi får och varje människa som kommer tas emot med glädje. Vi ska bara inse att det finns ställen österut också där supporten är ännu större. Våra medier kan dock stoltsera med att de ger oss mer synlighet än damfotbollen ges överlag, både öster-och västerut. Det är vi tacksamma för och vi hoppas ni fortsätter så här och gärna även ökar ytterligare.
Denna supporterhund fotograferades i dag i Eckeröhallen. Den ar varit stamgäst på matcherna i många år tillsammans med sin Matte.
 
Matchen i sig blev precis sådan som Pallokissatmatcher alltid blir. Fysisk och tafflig. Vi kom dock ur bataljen som segrare och trots att Giovanni inte var nöjd direkt efter matchen tycker jag det är starkt av oss att gå hela vägen mot ett Pallokissat som ansåg sig kunna rotera landslagsspelare innan de sedan tvingades sätta in dem alla i halvtid. Jag hade tänkt fullfölja mitt jobb och skriva matchrapport redan nu i  kväll, men se det orkar jag inte alls. Den kommer under söndagen som en symbol över att jag faktiskt egentligen borde klassas som amatör!
På tal om pressen hade jag långa samtal via telefon under kvällen med pressrepresentanter som ville diskutera dammbyggnationer samt norsk skidåkning och spysjukdomar över telefon vid halv 12 snåret. Intressant, men jag behövde använda båda händerna vid det läget så jag fick avsluta samtalet efter bara 15 minuters diskussion om världen.
Calm down calm down helvetti. En väl genomförd match av Giovanni, igen!
 
Två saker jag vill lyfta fram med matchen så här just före läggdags är den positiva trend laget just nu befinner sig i, samt den halvt improviserade men i mitt tycke värdiga pausunderhållningen som Jonas och vad heter han, Torolf körde. Det var knappt de hann sluta innan andra halvlek körde igång. Den första pausunderhållningen jag någonsin regisserat och jag är faktiskt lite stolt. Herrarna gjorde ett gott jobb och min bil är ännu i skrivande stund fylld med väskor, lådor och påsar av de mest olika slag...
 
Hemma igen åt jag direkt kalla köttbullar innan Edit kom på att Gladiatorerna ju hade börjat. Det måste vi ju se. Direkt därefter kom filmen om Nelson Mandela, som jag inte sett faktiskt och det vore tjänstefel att inte se den en lördagkväll om det finns chans. Första halvan av filmen dominerades av presskontakterna som ringde och liksom ville prata. Den andra halvan dominerades av Emilia som kom hem från Hattfesten och förklarade en massa om nån som hade spillt ut tequila eller vad det nu var... Emilia var alltså på en 18 årsfest fast hon bara är 17 och där fanns endel riktiga busar tydligen.
 
Bara vi får sova natten så ska jag få till en matchrapport och även rätta prov. Edit har kalas hos Elly dessutom och så vore det ju synd och skam om jag inte hann prata med Emilia om Parisresen. Fru Kickans munvärk vill inte ge sig. Hoppas hon mår bra i morgon. Notts County då? Hur gick det i dag. Svaret är grymt men rakt: Det gick käpprakt åt Helvitte. Mansfield piskade upp Magpies med 5-0. Nya tag borta mot Barnet på tisdag då!
 
Till slut citerar jag det troligen roligaste sms jag någonsin fått. Det kom medan jag i dag var på Sparhallen och köpte blommylla åt Fru Kickan och Edit:
"Lol Jag skrattade faktiskt högt precis just och en skvätt urin kom ut. Du gjorde så jag pissade på mig av skratt!  Jag trodde det bara var ett talesätt, men det är helt sant ju! Dubbel bubbel, vad ska jag köpa? Vinn bara i dag hördu!" Jag kunde berätta vem som skickade detta och varför, men då skulle jag tyvärr vara tvungen att döda dig, så jag låter bli!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0