Ska jag bli präst?

Jag undrar ibland hur medvetna folk omkring mig är om realiteter. På jobbet har en önskan om att jag skulle söka tjänsten som Kyrkoherde i Mariehamn framlagts och dessutom understötts av många. Tror de att jag skulle vara en bra präst, eller vill de bara ha bort mig från skolan?
 
Det fanns en tid då även min mor ville att jag skulle bli präst. Jag avfärdade då yrkesvalet med att jag inte kan vara fast i helgerna då det spelas serieomgångar i fotboll. På den tiden trodde jag ännu att jag skulle bli en riktigt bra fotbollsspelare. Jag är så klart medveten om att vår Biskops-Ärkebiskopssläkt, Vikströmarna alltså fixade det på något sätt, men det blev aldrig aktuellt. Nu tycker alltså folk att jag borde bli präst... Bara att söka till universitetsstudier då antar jag och efter en 7-8 år kan jag söka. Tror ni tjänsten är kvar...? Ska jag igen tillfoga, "Hur svårt kan det vara"? Det skulle säkert kunna gå att kombinera Kyrkoherdeskapet med Åland United... Yeah, bara att tuta och köra alltså.
Lite så här då kanske?
 
Kvällen fördes i IFK F08-10s tecken. Först var Emilia och jag och handlade så Edit skulle få sin favoriträtt, makaroner och knaprig stekt korv. Pappas flicka. Sen var vi på träning också och varje flicka fick en egen boll. Jag har inte förstått tror jag hur mycket Edit faktiskt tycker om fotboll. Jag har mest försökt att låta henne vara och inte föra över mina egna passioner med våld. När jag såg hur hon älskade sin nya boll såg jag något jag inte låtit mig se förut. Flickan tycker ju om det här... På lördag ska hon, Pärla och de andra flickorna från hennes och IFKs lite äldre lag vara eskort flickor, alltså gå in hand i hand med spelare från Åland United och Ilves då matchen ska börja. Sådant fick jag aldrig göra och jag tycker det är roligt att se hur ivriga de är. I halvtid ska sedan alla åländska flicklag presenteras. Kom nu dit och se dem för Guds skull. Jag kommer att störta omkring jag och syssla med annat så jag får säga som Linda sade i dag på facebookchatten direkt från Kalifornien: "Se till att det finns bilder"!
 
Egentligen hade jag inte tänkt skriva, men efter att ha sett hur dåligt Ilves spelade mot Nice Futis behövde jag göra något som lugnade mig lite. Såja, nu känns det bättre. God natt!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0