Gå en kilometer i nån annans skor... Usch så ofräscht

Kvällen sänker sig över Bergshöjden i Mariehamn. Det är där jag bor alltså. Jag är säker på att den även sänker sig över Äkäslompolo, men det blir liksom naturligare att använda egen hemadress i en introrad. Denna kväll har, precis som vanligt, det två inneboende kvinnorna på 6 och 36 år lagt sig. Jag hör att Rufus är vaken för han skriker högt på engelska med rysk accent. Någon Dimitri är en... Ja vad månne han är? Vaken är pojken i alla fall och han verkar vara väldigt nöjd med dagen så här långt. Han är även så pass nöjd med hela veckan att han tänkte avsluta sin vistelse hos oss i morgon efter skolan, så att. Fort intensivt och ,, sa jag redan fort? Så gick den veckan då..
 
Skoldagen blir ett äventyr, som vanligt. 8F ska informeras varför vi, som en elev faktiskt uttryckte det senast, "befriades från Sverige". 8G kommer också att få samma information, fast lite mera introaktigt. 7B informeras närmast om att de har prov nästa vecka. Om defibrellatorn inte behövs och det inte blir allt för stökigt kan jag sedan även kanske flika in lite om David och Goliat och sådana där fantastiska storyn. Mat-Inger har knåpat ihop risgrynsgröt till lunch, så det blir skinksmörgås för mig om det finns. Eftermiddagen går sedan till viktiga möten. Mellan 12 och 13 kommer Hanna från Futebol da Forca in, kanske rentav tillsamans med Pille. Vi ska helt rakt av besluta att vi egentligen gör samma sak och så bestämmer vi att vi håller sommarläger på samma gång och tillsammans... Det tycker jag blir bra! Så gör vi! Direkt därefter ska Elevrådet sammanträda. jag ska få mina pengar som jag beviljats för att arrangera fotbollsturnering i juni. Dessutom ska de diskutera sin inställning till eventuellt sänkt rösträttsålder i kommunalval. Och nej, jag tänker inte berätta för dem vad kommunalval är och vilken rösträttsåldern är i dag. Sådant tror ser ni beslutsfattarorganen i dag att dessa ungdomar vet. En hel del av dem vet det inte råkar jag veta, precis som dagens beslutsfattare inte heller visste det i 13-15 års åldern! Därför har vi 18 års rösträttsålder! Till slut glider 8G in på nytt och 1808-1809 års krig kan fortsätta.  Inga prov har jag rättat och kommer inte heller att göra det före tidigast på söndag. 2-3 elevers specialarrangemang har jag dock lovat diskutera och arbeta fram i morgon också..
Här spelar Hanna mot KMF i Bengtsböle 2009.
 
Efter att skolan slutat är det dock lördagens match som gäller. Ännu i fjol då jag på fredagar åkte iväg till matchförberedande träningar hade jag fotbollsskor och kanske en par bollsäckar, västar, koner och läkarväskan i bilen. I år har jag inget av det. Eller jo. Jag vägrar att inte ha fotbollsskor i bilen åtminstone. I övrigt har jag laddat upp med supportertävlingsvinster, en kasse röda träningsshorts (Tack Fru Kickan!), 10 pumpade matchbollar, som bara behöver pumpas lite till samt märkas, 10 opumpade bollar som behöver pumpas och märkas, en ÅU flagga, två fulla kassar med tennisbollar... Hoppas t-skjortorna för bollkajsorna är i Eckerö för dem har jag varken sett eller packat. Min stora önskan är att jag faktiskt ska hinna ut på planen i morgon och få till att sparka nån boll. Då känns det i alla fall nästan värt!
 
Eftersom Rufus inte är här i morgon kväll blir det väl en Helbergshöjdsk uppgörelse... Amigo Grande kanske, om jag hinner hem, och så säkert Let´s Dance om de som vill se Let´s Dance kommer ihåg. Förhoppningsvis någon form av matintag... Jag vet vad många tänker... Det finns tid att rätta prov... Men då jag inte vill före på söndag! Inte för att jag vill då heller...
Fortfarande drömmer jag om att jobba som programledare i Amigo Grande, eller nåt annat hjärnlöst barnprogram. Ola undersöker här Fågeldansken
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0