Evangelium om trädgårdsarbete

Emilia kom just hem och säger att hon tycker jag är duktig (!) som inte är i Uleåborg. Jag undrar om de som är i Uleåborg tycker att jag är det. Linnéa har hållit mig underrättad hela tiden om vad som händer, att de ätit lunch och även faktiskt i princip startelvan. Jag har gissat mig till en formation på basen av det och då matchen börjar får vi se om jag har rätt. En drös andra matcher börjar snart. Ilves-Honka spelas inte i dag, en annars är det full omgång.
 
En speaker har jag fått övertalad till nästa helg. Igen ett engångsgig och han som kommer skulle göra det för min skull sa han. Oavsett varför han gör det är jag väldigt tacksam. Även Peter Boutros har meddelat att han älskar mig, så på kärleksfronten har jag det väl beställt tydligen, åtminstone om jag konverterar och blir gay.
 
På sociala medier är det mera icke kärlek dock. Nu har vi hamnat till det klassiska läget att undervisnigen om åländsk historia och samhällslära ifrågasätts. Det där med åsiktsfrihet ser ni...
 
På tal om obekväma sanningar. Jag vill komma ut och meddela något man inte borde få säga. Speciellt inte som jag är hemma med familjen en solig lördag. Jag ogillar trädgårdarbete! Det ska heta att det är så skönt att vara ute i friska luften med familjen och röja och påta tillsammans i en trädgård man äskar så högt. Alltså, jo jag gillar att vi har en gårdsplan. Jag gillar också familjen. Att klippa gräs kan faktiskt vara riktigt avkopplande, speciellt för att vår gräsklippare för sådant liv så man inte hör om någon säger nåt och man får faktiskt vara ifred.
Så här ska det se ut om man är korrekt och älskar att påta i trädgården.
 
 
Fru Kickan fick i dag för sig att hon skulle såga ner ett antal buskar på gården. Dessa buskar sitter alla ihop med varandra så om man sågar på ett ställe måste man såga på mist 20 ställen till för att få loss något alls. Hon betalde Rufus för att bära kvistar och mig satte hon också på det, utan annan betalning än att jag fick laga lunch. Vi bar och stretade, främst Rufus, för jag lagade ju lunch och även hämtade Emilia, men visst hann jag också få skråmor. Nu har vi en så stor hög med kvistar och grenar att Fru Kickan inte vet hur vi ska bli av med dem, eftersom containern hon tror att hon beställt troligen är för liten.
 
Hjältinnan för dagen blev Edit. För då Fru Kickan bad henne komma och titta hur fint det blivit på gården kunde hon inte se att något alls hade hänt. Pappas flicka. Jag har ju sagt det!
 
Ca 1 timme till kick off nu. Laget sitter i omklädningsrummet. Linnéa söker domarna för möte. Giovanni mässar på. Craig kommer in med en par punchlines. Kom igen nu Åland United!!! Usch vad oerhört jobbigt att inte vara där, fast jag helt på riktigt uppskattar att höra Rufus och Emilia äta chips i soffan här invid.
Det här är Isabella från förra veckan. Ett till i dag då please!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0