Dimmigt, naket och spännande

Då är vi i Helsingfors. Vi sitter ännu på färjan, då matchen går först i kväll. Skolflickorna gör läxor (hälsningar till alla som tror annat), endel läser böcker (jo pappersböcker), endel vandrar hysteriskt omkring (till exempel Giovanni), vissa bråkar om lämpligheten att använda hyttens toalett då det finns allmänna utrymmen (Craig och Richard). Själv har jag lyckats med konststycket att väcka Kjelle trots att han har sin hörapparat avskruvad. Vibrationerna menar han, vibrationerna... Jag borde kanske vara stolt.
Kjelle hämtade vår nya reseutstyrsel till hamnen i går kväll. Det blev till att byta och samtidigt exponera min nakna överkropp för den åländska vårnatten.
 
 
I övrigt är det en lärorik resa på många sätt. Jag tror mig nu kunna identifiera vem som är Olivia och vem som är Isabella utan att de har sina fotbollsskor på. Få se om det funkar i längden, men värt ett försök.
 
Biluthyrningen ringde och ville att bilen skulle föras dit i dag för kontroll. Då jag förklarade att laget, som kör bilen är i Helsingfors meddelade de att de går och kollar själv då... Sååå Åland igen. Jag vägrades frukost, eftersom jag tydligen fått Kjelles hyttnyckel och han hade av nån besynnerlig anledning en separat frukost, Viking Lines vägar är goda men outgrundliga. Då jag högljutt gestikulerande, men ändå väldigt diskret förklarade att jag hör till Åland United lät de mig gå in. Sedan, då jag laddade tallriken med bacon kom en rikssvensk man upp bredvid mig och sade "Så, du fick komma in i alla fall.." Så ordet diskret kan vi glömma då tydligen.
 
Olivia frågade just vad det här på vår hemsida om att matchen i dag är flyttad betyder... Ann-Sofie hann före och med uttråkad min meddelade hon kort att det är första april. Det samma har både Rufus och Emilia gjort i dag då jag bett dem kolla Ålandstidningens första sida, för Edit är med på den... Olivia är den enda som blivit lurad då. Till och med två gånger, för hon trodde även att hennes skosnören var öppna då jag sade det. Man lär sig mycket om folk på de här resorna.
 
Media ja. Det är roligt att se dem så här utifrån. Owe är utsänd från Radion. Oskar och Orre åker färja för Nya Ålands räkning och sedan kommer Ålandstidningen att flyga in Daniel och jag tror det blir Victor som kommer till matchen i kväll. Alla dessa gillar jag faktiskt och jag tycker vi kommer väl överens. Sinsemellan rör de sig dock i små egna flockar och jag tror inte de har så mycket övers för varandra. Vore roligt om man någon gång kunde lura dem att bli vänner... Eller krävs det Öspel för sådant?
 
En lång dag kommer att färdas mot match. Några människor har jag träffat på båten som åkt hit för att heja... På det åländska curlinglaget som spelar om FM medaljer denna helg. Lycka till säger vi. Annars skall det väl gå att kombinera två fotbollsmatcher, en curlingturnering och en boxningsgala under dessa två dagar om man vill! Hörs om det går! Hej! Hoppas det går bra för Cajsa i skolan....

Kommentarer
Postat av: Gurkan

jag ringde Kickan och frågade om du inte for ialla fall till fastlandet då matchen blivit inställd... (föreställde mig i mitt huvud att ni skulle flyga dit) så mig lurade ni

Svar: April April!
enligtvirta.blogg.se

2016-04-01 @ 11:21:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0