Det är så dumt att man inte hinner skriva det ens

Hela dagen har gått utan att jag fått läge att skriva ett enda ord här. Det är folk säkert riktigt glada över. Man kan säga att det varit en riktigt intensiv dag på ett kontor som inte är ett kontor.
 
Först av allt vill jag ta upp reaktionerna i vårt lärarrum då man läste tidningarnas framställning av vad de åländska oppositionspolitikerna har sagt om regeringens olika planer och vad det nu är för jätteviktigt de presenterat denna gång. Bland annat häver man ur sig att det inte är acceptabelt att ha ett skolämne som kallas "Svenska som andra språk" på det enspråkigt svenska Åland. Sen hojtar samma människor (eller var det nån annan, jag håller inte reda på då de alla ser lika ut och heter samma sak typ) att vi verkligen inte ska bekosta hemspråksundervisning med offentliga medel. Nähä... Axel... Jag känner dig bäst, därför får du förekomma med namn. Hur vill du och ni andra ha det? Vi har barn och ungdomar på Åland som inte har svenska som modersmål. Endel av dem kan knappt nån svenska alls. Den forskning som presenterat något så när mest trovärdiga resultat hävdar att bästa sättet att lära sig ett nytt språk är att behärska sitt modersmål så väl som möjligt. Men nu ska man inte få studera sitt modersmål och inte heller ha svenska som ett språk man inte riktigt kan. Alltså man ska varken få lära sig grunder eller utveckla dem från sin egen nivå?! Förlåt, jag vet att tidningar har tendensen att ibland få det man säger att verka lite mer dramatiskt än man menar det, eller vad IFK supportrarna, men så här korkat kan ni väl ändå inte ha sagt?
 
Axel tycker att man ska läsa lite mindre biologi och historia om man inte kan svenska. Alltså, förstår jag det rätt menar du, som jag ändå känner som förnuftig och i tiderna en elev som satt i mitt klassrum och gick ut med 10or, att de ska satsa på att läsa skriva och räkna innan de börjar studera ämnen i sig. Vet du vad? Det där är precis det som jag sagt till lågstaderna i alla tider. Lär ungarna läsa skriva och räkna så kör vi nog senare lite ämnesdidaktik. Ändå... Det måste väl för bövelen ändå begripas att det måste finnas en läroplan och läromedel, samt möjlighet att bedriva speciell undervisning för elever som inte har svenska som hemspråk, på svenska? Detta är ju det som kallas "Svenska som andra språk". För att de bäst ska kunna ta till sig SVENSKAN, som är Ålands enda officiella språk, som ni ju är jätteduktiga på att poängtera. Då måste de ju få förkovra sig i sitt eget modersmål också, fast via nätet, som förslaget bygger på, för att stärka upp just SVENSKAN!
 
En icke namngiven kollega utbrast "Vilket jävla puckat skitprat av korkade typer som inte har en aning om hur idiotiska saker de häver ur sig." Inte riktigt Giovanniklass på utropet, men nog rätt relevant. Jag har säkert fel nu, men båda artiklarna låter en förstå att oppositionen mest gnäller för att det är ett förslag från regeringen. Snälla, bekräfta nu att jag har fel. Bekräfta också gärna hur ni tänker. Är det fråga om att namnet på ett skolämne som är till för att stärka upp svenskan är en symbolfråga och är det så att man lär sig svenska bara man "läser lite mera bara", då står jag för de lite raljerande orden här innan. Har jag helt missförstått, då är jag beredd att lyssna vad ni egentligen menar och hur ni motiverar det.
 
 
Jag hade tänkt göra mycket i dag och det har jag också hamnat att göra. Dock har det till stor del blivit saker som jag inte hade planerat in. Lektioner har jag genomfört och dessa är inte mycket att orda om i dag. Helt ok typ.
 
Sedan har då e-posten och telefonen gått het. Inga prov rättas heller denna vecka före tidigast söndag bestämde jag nu. Craigs möbler och sängar, samt olika förråd och lägenheter som ska tömmas och städas, mitt i allt har behandlats. En anmälan om att vi ju ska ha presentation för alla flicklag i halvtid på WHA om en vecka, mitt i allt har behandlats lite mer argt, få se om det blir.. Resor och logistik för ÅU spelare som ska spela med PIF på söndagen har ordnats och sedan ordnats om. Skärgårdsfärja blir det, tack vare makalösa föräldrainsatser då reguljärfärjan inte går, mitt i allt. Nycklar till Bengtsböle samlas ihop och i kväll ska jag förhoppningsvis ha dem alla, utom de som är i USA då. Nästa vecka ska träningarna flyttas till Bengtsböle igen, mitt i allt. Bokningar och avbokningar av alternativa träningsplaner har skett, precis som organiserandet av nästa veckas reklamjingelduo. Giovanni och Sofia ska göra reklam på svenska. Blir nog bra, va? Lite frågor om supporterresan har ställts via olika medier. Frågorna ska till Lelle. Till LELLE! Kontaktuppgifterna finns i nyheten på hemsidan eller på Facebook.
 
Mycket förberedelser för ÅUs styrelsemöte har ägt rum och nu fick vi veta att mötet är flyttat. Så att så var det med det då. Hoppas alla våra medlemmar minns att det är Vårmöte inkommande tisdag klockan 18.30. Nu minns ni. Minns också gärna att betala medlemsavgift. Det har jag gjort i dag!
 
Så klart har jag gjort mycket annat också, men för att inte bli som de där politikerna som för något år sedan alltid skrev ner sina dagsscheman på facebook och vi alla kunde se att de inte alls var så upptagna som man kunde tro, låter jag bli att räkna upp allt. Det är varken intressant eller ens relevant. Aj jo, på tal om språkundervisning ännu. Det ser ut som om en ny nybörjargrupp för helt tondöva gällande svenska språket ska starta nästa vecka. Tack Medis. Internationella huset och Giovanni, som sade sig hoppas lära sig svära på svenska, har anmält intresse.
Kanske det är med dessa man borde spela. Kanske chans att komma förbi i alla fall.
 
Konstig helg på kommande. Första gången sedan Ligacupens semifinal 2010 jag inte är på plats då ÅU spelar tävlingsmatch. Av dels humanitära skäl, men främst ekonomiska sådana beslöts det redan i vintras att jag inte ska åka med till Uleåborg. Till all lycka streamas matchen direkt på ONS webbsida så matchrapport kan skrivas på basen av det.
 
JyPK fällde ut Ilves ur cupen efter straffar och Mat-Inger vill inte säga något till mig för att inte behöva nämnas här i bloggen. Eftersom det inte blev styrelsemöte skulle jag ha kunnat planera helt annat kvällsprogram. Nu får vi se. Träningen är körd, IFKs cupmatch hinner jag ej till då jag redan gjort det omöjligt. Emilia kom inte och äta för att hon redan uppträtt på dagen och inte ska träna. Edits träning är flyttad till senare på grund av Skolmusik, där Emilia alltså uppträdde. NEJ- jag kommer inte att rätta prov. Jag åker hem nu och ser vad det finns på agendan, eller hur vi genomför det som skulle stå på agendan om det fanns någon.
 

Kommentarer
Postat av: Mat -Inger

Och ändå blev jag omnämnd....
Men du i morgon är de fredag !

Svar: Jo. Det är ju torsdag i dag... Undrar förresten, då det i dag var kött i potatismoslåda fast det stod rotmos med korv. Är det då kanske ungskorv, eftersom det står minestronesoppa?
enligtvirta.blogg.se

2016-04-21 @ 16:39:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0