Dagen före kvällen

Jag vet redan att detta blir en sådan där antiklimaxkväll. Jag vet också att man brukar prata om Old Firm, Derby Italia, El Clasico och allt möjligt med blickar och sinnen fyllda av emotioner. Även i går var det mer känslosamt än vad de flesta förstår då Manchester City gick till semifinal i Champions League. Ändå förväntar jag mig ett av de största spektakel världen skapat i kväll på Estadio Vicente Calderon. Det kommer att bli något alldeles utöver det vanliga då Diego Simeones våldsamma machogäng marscherar in i slaget med argentinsk tango som signaturmelodi medan man slaktar katalaner rituellt. Barcelona å sin sida, som såg ut som om de hade kiss i byxan fast de vunnit 2-1 hemma för en vecka sedan. För dem gäller det att spela som de alltid spelar. Jag har sett det förut, hur Atletico Madrid i sin hemmacirkusarena lyckas få tiki-taka orkestern att servera långbollar från tidiga lägen. Barcelona måste hålla ut, för släpper de in ett mål i dag, då kan Via Dolorosa vara nära. Det blir en fantastisk kamp i kväll. Antiklimaxet blir troligen det vanliga, då jag säkert somnar i första halvlek eftersom jag är så uppspelt på förhand.
Ibland blir en tränare större än laget. Diego Simeone är en sådan!
 
Summan av kardemumman blir alltså att jag arbetsvägrar, både då det gäller Åland United, KHS samt familjeangelägenheter senast från klockan 21.45 i kväll! Hör ni det. Kom gärna och sitt med mig! Jag svarar och gör det ni ber mig om tidigast i halvtid och definitivt efter matchen, när det nu sen blir då det ju kan bli förlängning, straffar och vad som helst.
 
Här i skolan går provdagen sin stilla lunk. Jag har låtit de i 8F som inte bryr sig så mycket om hur de ska försörja sina familjer som stora, som jag framlade det, gå och nu sitter endast en ung man kvar och skriver. Han i sin tur verkar inte bry sig det minsta om att jag påpekat att jag faktiskt, som jag ju visste, blivit extremt kissnödig. "Inte mitt problem" menar killen, i och för sig helt korrekt.
 
Under dagen har jag i alla fall hunnit bekanta mig med Giovannis anfalls- och försvarsvideon. Jag tycker faktiskt de är bra och både tydliga samt informativa. Undrar om vi kunde skapa hype med dem också. Finns det supportrar som är så intresserade av själva spelet att ni vill ta del av en teknisk föreläsning? Supporterbussen på lördag har en hel förhandsanmälning och resan till Helsingfors den 5/5 håller på att planeras sägs det.
 
Morgondagens presskonferens blir förhoppningsvis besökt. En av medierna har svarat att de inte har arbetstid i morgon klockan 11. Just så. Det var just av den orsaken jag fick instruktioner att arrangera pressmötet mitt på dagen, så medierna kommer, då det är under deras arbetstid... Svårt det här. Hoppas de är där i alla fall, för jag har kommenderat dit en massa människor... Även jag kommer att störta fram och tillbaka mellan 9ornas projekttimme och 9As historielektion och även undvikande att äta lunch just för att hinna dit, så jag hoppas minst sagt att det blir nåt bra!
 
Rufus löper hem och vattnar katterna, eller vad det nu var, direkt efter skolan. Sen ska vi handla födelsedagspresent åt Kusin/Gudson Alvar som fyller 10 år i morgon! Mat har jag lovat framställa så han kommer iväg på träning. Diverse förberedande telefonsamtal, skrifter och bärande av lådor i samklang med hemmapremiären blir väl eftermiddagens och kvällens melodi, fram till senast 21.45 alltså.
 
Edit hade varit i skolan i går, men hon vägrade säga vad hon gjort. I morse visade det sig att hon sagt till alla andra utom till mig. Detta blev alltså dagen då jag blev den där Pappan som inte ska lägga sig i även för henne. 6 och ett halvt år höll det...
 
Sen såg jag på nätet att jag faktiskt fick en boll i Ålandstidningens diamantspelartävling 1996. Det var förresten i min första hemmamatch på IP-gräs (dagens WHA) då Krille, som skrev artiklarna ännu trodde jag var bra. Kempa tog hem tävlingen tillsammans med Annica och nuvarande ekonomiske rådgivaren Mats Gustafsson.
Så här såg det ut då. Vem vinner Ålandstidningens och supportrarnas stjärnspelartävling 2016? Genom att komma på Åland Uniteds matcher och rösta kan du påverka det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0