Midsommardagens snabba teser

1. Midsommaren skulle börja firas i princip genast då jag hann hem från Vasa.. Eller, man sov ju natten för att sen tidigt spurta iväg till färjan för att hinna ut till ön där firandet skulle äga rum.  Här ett snabbt bildkollage över denna fridfulla helghögtid:

Som del av ett straff jag utdelats fick jag lov att... PLOCKA BLOMMOR

Som tack fick jag även en egen krans att stolt bära

Detta måste ha varit en av de mest åländska midsomrar jag firat...

2. Fotboll! Nu blev det inte att referera de sista matcherna, så som de tidigare hade gjorts.. Inte heller denna kväll ämnar jag, i all min avslappning göra det. Vill bara besvara Becks fråga, som han ställde i kommentardelen här tidigare och även eventuellt räta ut några frågetecken angående all stars valen och så vidare:

2A: I år valdes en allstarselva för C14. Dessutom valdes en C15 allstars och en C15 utmanar all stars. C15 all stars, samt några utvalda ut utmanarelvan kommer att representera Finland i höst i en dubbellandskamp mot Wales, i Wales. Eftersom denna trupp inte egentligen är en landslagstrupp ännu, utan spelare som på basen av Distriktslagscupen valts att smaka på internationell fotboll redan före regionverksamheten ska vi inte överdimensionera distriktscupens betydelse till något annat än ett betydande tillfälle för spelare att slå sig in i regionverksamheten.

2B: Då Beck undrar huruvida mina förslag kom med i all stars vill jag nämna följande fakta: -Då det gäller C14 så såg jag alla spelare i all stars uppställningen förutom Östra Finlands Naumanen. 9 av de 11 spelarna hade jag själv framfört som kandidater och jag har inget att invända mot det val som gjordes. I C15 såg jag alla utom Östra Finland (igen) och anser att alla spelare i de två uppställningarna mycket väl försvarar sina platser. Eventuellt hade jag själv nog varit beredd att flytta om en par spelare och förvisso blev en par, tre stycken som även kunnat vara med utanför. Men Jaska har sista ordet och han sammanställde elvorna efter sista matcherna och alla rapporter som kom in. Jag vet, jag råkade sitta bredvid då de kom in. Om man tycker att fördelningen är snäv kan man väl bara konstatera att det finns duktiga spelare i alla distrikt. Nu söker vi dock spelare med sådan spets att de fungerar internationellt.

Bägge klassernas Turneringens spelare var mina förslag, eller förslag som jag förordade. Alla som såg Adde spela var sällsynt överens... Det samma med den underbart eleganta Tiia Peltonen...

Sammanlagt såg jag 13 matcher i Vasa, förutom då VPS-KuPS och det man såg på TV. Alla spelare granskades i varje match av 1-3 FBF tränare. All Stars trupperna baserar sig på just denna turnering. Hur själva landslaget sedan ser ut efter vinterns regionverksamhet. Det är mycket upp till spelarna det...

Återkommer under de närmaste dagarna med lite mer..

Kommentarer
Postat av: beck

Tack, ha en trevlig söndag. Snygg krans ;-)

2009-06-20 @ 22:47:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0