Distriktscupen-dag 1

Jag sade före midnatt, och missade med nån minut... Nu är klockan lite EFTER midnatt och jag är inne på rummet... Sedan jag kom till Vasa har vi alltså haft möte, sen iväg till planerna. Jag såg två hela C14 matcher Sydöstra Finland-Mellersta Finland 3-0 och Helsingfors/Nyland United- Helsingfors 0-2... Dessutom kollade jag lite med ena ögat på planen intill där Satakunda förlorade mot Nyland och Östra Finland trots stor trötthet höll undan för Mellersta Österbottens slutspurt. Även de två matcherna var i yngre klassen C14. Därmed missade jag Juliette Kemppi-showen i C15 klassens Vasa-Åbo, som Åbo tog hem med 4-0. I morgon klockan 11.30 möter Åland Vasa och sedan på kvällen står Åbo på tur för mina homisar...

Då matcherna tog slut blev det att direkt försöka hitta till skolan där vi fick köttsoppa. Kaffet kostar kunde vi konstatera... Synd. Finland-England i U21 EM stod sedan på det obligatoriska programmet. Då det stod 1-1 i halvtid körde man öppningsceremonier med dansuppvisning, ett konstigt tal och det redan klassiska jongleringsnumret med Vasaflickan Mira.. Sedan då andra halvlek och Englands snöpliga, men välgjorda 1-2 nick...

Direkt efter matchen blev det dags för lagledar- och i mitt fall tränarmöte. Först skulle Jaska kortfattat inleda med en liten betraktelse. Denna lilla intro tog cirka 40 minuter och då distriktstränarna sedan började ställa frågor märkte jag att den åländska tränardelegationen avlägsnade sig.. Lite synd, eftersom jag hade i uppgift att prata med dem i enrum sedan då vi gått varje region skilt för sig. Nu fick jag hänga på Raikka och förde en stunds diskussion med Åbos och Satakundas tränare istället.

Då klockan närmade sig 23 var vi regiongubbar- och gumma tillbaka på hotellet och då delade vi ut uppgifter för i morgon. Jag ska studera: Kl 10.00 Mellersta Finland-Åbo C14, kl 11.30 Vasa-Åland C15, kl 16.00 Mellersta Österbotten-Satakunda C15 och kl 17.30 Åland-Åbo C15. En riktigt intressant dag alltså... Då vi nu var samlade tog vi ssedan och sammanställde dagens skörd. I C14 klassen fick vi på basen av dagens fyra matcher upp 24 namn på tavlan. I c15 klassen blev det hela 37 stycken. Dessa namn kommer nu att följas med extra noga i de följande matcherna på samma gång som vi med hökblick kollar efter ännu fler... Distriktstränarna hjälper oss dessutom genom den diskussion vi förväntas föra.. Nu är inte det centrala att jag endast diskuterar med Åland eller andra i västra regionen. Tanken är just att så många av oss som möjligt ser så mycket som möjligt... Således får vi en jämn bild av klientelet och så kan vi börja jobba regionvis fram emot hösten...

Japp. Så, av det jag själv sett i dag: Mitt val som dagens spelare: det blir Sara Tikkanen ,HJK i Helsingfors C14... Gjorde en underbar insats i den andra halvlek hon spelade mot United.

Och hur har det gått i matcherna då, för övrigt, liksom resultat och så där?... Ööö, jag vet inte! Det är helt sant att vi oftast inte ens nämner det här. Det känns riktigt irrelevant, förutom gällande de matcher man själv ser och så där..

Sov gott nu åländskor. I morgon blir det tufft! Och kul att jag får se bägge matcher!

Har förstått att allt förflutit väl hemma. Både med laget och med mina nära och kära. Bra! Då kan jag jobba vidare med detta, som jag tycker är så viktigt!

Oj, va hungrig jag blev. Kom på att jag ätit två semlor och en tallrik köttsoppa i dag... Undrar om man skulle... Näää.--

Kommentarer
Postat av: Max

Kan du sådär diskret ta reda på varför Nyland C15 har bytt ut 6 spelare i sista stund. Tex vart har man gömt I.Salmi.



Sådär övrigt så vore det ju kiva att läsa mer om vad exakt du sett. Mer än då att Tikkanen gjorde bra match.

2009-06-16 @ 11:47:59
Postat av: MV

Skriver gärna i mån av möjlighet... Lite tajt schema bara. Det har inte varit tal om Nylands 6 spelare alls här mellan oss... Eventuellt kan det vara så att några spelare sparats för landslagsuppdrag i 93orna... Detta, att de inte alls är med här är i så fall helt distriktets eget beslut...



Helsingfors C14 var i övrigt ett jättebra lag. Förutom Tikkanen hade man många riktigt bra spelare, tex mittbacken Tiia Peltonen imponerade med Beckenbauer-Baresi elegans, Annika Vapaa strävade till mogna spelvändningar på mittfältet, Karoliina Tammi var framfusig och flyfotad på högerkanten, Veera Viitikko energisk och fysisk i bägge riktningar som offensiv mittfältare, dessutom stod hon för en rad fina framspelningar. Forwardsen hade inte riktigt sin bästa kväll, sett till chanserna laget skapade. Unga Melinda Koivula fick träff med huvudet då den annars piggaste forwarden Vilma Hakala serverade ett inlägg då hon själv skapat yta på kanten... Osv osv osv. Hörde att Helsingfors i dag slog Tampere med 8-0 så laget och spelarna är BRA!

2009-06-16 @ 12:53:01
Postat av: Max

Hur ska man jämföra tex Adde i Åland och en HJK-mittfältare i Helsingfors när matcherna slutar 8-0, 7-0, 6-0, 6-1, 4-0 osv.



Mera givande om matcherna ens vore jämna?

2009-06-16 @ 13:53:11
Postat av: MV

Sant. Men visst kan man jämföra. Adde spelade i dg på mittfältet mot Eva-Susanna Dahlmars från Vasa. Individuellt spelade Adde bättre defensiv och ungefär lika bra i offensiven, fast hennes spel lite begränsades av medspelarnas lite passiva rörelser. Men om hon hade kunnat hade hon kunnat spela på Vasas eller Helsingfors mittfält utan problem... Vi vet ju att hon även kan spela på Finlands mittfält, så därmed är det inga konstigheter med det. Tillsammans med Limpan fick hon till lite spel stundtals även.



Vad sen Tammerfors sysslar med vill jag inte ge mig in på att diskutera här....

2009-06-16 @ 14:12:23
Postat av: Max

Men Addes och Dahlmars match måste ju ha sett helt olika ut? Jag antar nu att resultatet(resultaten) ofta speglar matchbilden. Då har Vasa hållit bollen och ofta fått pröva på offensiva lösningar medan Addes Åland främst fått försöka hålla så tätt defensivt som det bara går. Då blir ju den uppfattning ni under turneringen kan få av tex Adde rätt begränsad jämfört med om hon skulle spela i ett lag som gör jämna matcher.



Om vi utgår från att vi vet vad Adde kan, så låter det ju mera som om hon är färdigt uttagen till all stars före turneringen ens börjat, om vi tar det till sin spets.



Sorry Adde att du blev ett exempel här :D

2009-06-16 @ 16:01:13
Postat av: MV

Ingen är färdigt uttagen till nåt. Men det är ju klart att spelare man känner till mer bekräftar sin förmåga, eller så ser man om de inte kommer upp till tidigare standard... Så mycket fotboll kan vi nog att vi ser sådant:-)

2009-06-16 @ 20:35:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0