Yes Yes Yes

3 gånger JA, för våra tre mål!

Trots ett baklängesmål redan i första minuten lyckades vi kliva tillbaka och dessutom få ordning på spelet, trots startsvårigheter och lite kaos då TiPS flyttade upp i jakten på kvittering und andra halvlek!

Men vi fixade det! Emma, Maiju och Becci fick scora och på det hela taget fick vi det att funka i andra halvlek speciellt... Thias skulle skriva rapporten till hemsidan, så där kan man se finesserna sedan.

Jag är lycklig att vi nu även har rest oss från förlustläge och därmed liksom kunnat ta en arbetsseger. Detta höjer ju självförtroendet ännu mer... Skönt att gå på jobb på måndag nu:-)

Köpte tre semlor efter matchen. En gick till Thias och Anna, en till Robban och sen såg Elin så hungrig ut att hon måst få den tredje... Jag fick göra som Jörn Donner: "Vara utan"... Till all lycka fanns det gammal spaghetti hemma...

Inget djupt i dag (heller). Bara trött, men lycklig text... I morgon kommer barnen igen. Rufus har teaterföreställning... Spännande. Sen ska vi äta lövbiff och ha det allmänt skönt- hoppas jag!

Japp japp. En riktigt skön lördagkväll till alla som nu bemödigat sig att läsa så här långt!

Becci på jobb

Becci ledig... Fram till måndag morgon!

Till slut ett nytt uttryck som hädanefter betyder "Lite tid kvar, öka tempot". Uttrycket är "Vi är vid mascaran nu!"

Tack för det tillskottet i fotbollsterminologin Sassa!

Kommentarer
Postat av: Annika

Well,congrats igen då-börjar bli lite tjatigt...:) Ligan är sannerligen intressant i år, och sannerligen synnerligen ojämn:(Håller tummarna då för att nya bebisen hinner födas innan Jeppis-resan, annars får väl mamman klara födandet på egen hand..? Skämt åsido,roligt med många barn!Ännu en aspekt på unga spelare,landslag och "för mycket av det goda"; läste på VBL idag om Uniteds match, och att Hanne Ojanperäs säsong tog slut mot HJK, korsbandet av. Ännu en korsbandsskada, alltså. Och då tänker jag osökt på hennes program. Var hon med i regionlaget, eller är hon för gammal? Hursomhelst,för dom spelare som är med där har det nu varit turnering, somliga spelare har dessutom dubblerat i två landslag, dessutom har serien dragit i gång, och som jag hört har United tränat oerhör hårt. Hur orkar dom här unga, t o m 14-åriga spelarna av dethär? Det slutar inte väl,är jag rädd. Se bara på hur det gick för Sport ifjol, med alla otaliga skador...Nåväl, nu ska jag ut och springa, motionera bör man...

2009-04-19 @ 08:37:43
Postat av: MV

Hanne är väl 91a eller 90a... Om hon skadat sig nu betyder det att hon missar U19 landslagets kval i Ungern... Voj voj... Eller nej, hon var ju på reservplats, men ändå...Jo, allt det här med unga spelare kräver ju en helhetsplanering. Vi ger tex Adde lite ledigt (eller tvingar henne till det) då det drar ihop sig för mycket. Nu körde hon bara lite eget program inför landslagslägret tex.Daglig träning dör ingen av. Men om alla kör fullt och tycker att alla andra ska ta hänsyn, då funkar det ej. Klubbtränaren är i fokus här. Åtminstone i Addes fall lär det funka...Problem blir det om klubbtränare anser att "de andra" ska ta hänsyn och att han/hon inte kan nåt om flickan ska runt på det ena och det andra... Då blir det ju belastning och skador. Den tränare som har helhetssynen är den som ska hålla i det hela. Speciellt som det viktigaste för en ung spelare inte är att vara bäst inkommande lördag typ...Tack förresten!

2009-04-19 @ 09:09:25
Postat av: Annika

Hmm..har på känn att klubbtränaren i dett fall gör just det som du säger leder till problem, åtminstone beklagar han sig i pressen över landslagsuppdragen som "stör" träningen...Låter som ett klokt sätt av er med denhär Adde, vem nu det sen är? Hur gammal?

2009-04-19 @ 09:31:34
Postat av: MV

Adde är 14 och var med i regionlaget...Äldre spelare (16 och uppåt) "slipper" ju det. Då gäller landslag endast, om man är med där...Riktigt hård träning är ju inget man bara börjar med så där. Därför måste man ju börja successivt. Sen kan man nog träna nästan hur mycket som helst. Det är fråga om HUR man tränar. Här kommer då tränarnas kompetens in!!!

2009-04-19 @ 10:28:23
Postat av: Annika

Detdär har du rätt i, att riktigt hård träning inte skall bara börjas sådär. Har läst att träningsmängden får ökas högst 20% från ett år till ett annant. Det är farliga saker, om den ökar mer. Leder till utbrändhet,obestämbara kroppsliga symtom (bl a magproblem), förutom skador. Har förstört karriären för en hel del spelare. Ja tränarens kompetens livsviktig!!

2009-04-19 @ 12:26:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0