Regionturnering dag 2

Nåjaa... Kimi har inte lämnat mig och vi har kommit i säng... Kul att inte behöva sova ensam fast jag är borta.. Nå, nu är det inte riktigt som det låter, men denna tid på dygnet i dessa sammanhang blir man rätt hysterisk i sin humorutövning.
För inte så länge sedan slutade vårt sista möte för detta dygn. Hårda debatter om All Starsuttagningar har förts. Jaska sammanställer dessa och kommer på morgonen med två lag som ytterligare utvärderas under de sista två matcherna: Norra- mot Västra Finland samt Östra mot Nyland. Vi har 5 spelare som är aktuella i detta skede. Av dessa kunde jag tro att två kandiderar om titeln "turneringens spelare". Det centrala mittfältet domineras av unga -93 och -94 födda spelare med ligaerfarenhet. Vi har Norra regionens Ketoja (FC United), Helsingfors Liljedahl (HJK) och vår egen Adde.

På topp härjar Salotösen Alma Heinä. Med tre mål på tre matcher toppar hon skytteligan just nu. Sedan har vi Pyrkiväs Saara Halkio som nu fått det att lossna ordentligt på offensivt mittfält. Hon var med redan i fjol, men hade i somras svårt att gå in i Åbos distriktslag. Till all lycka kom hon med och nu blommar flickan ut här i Eerikkilä. I försvaret har vi alltid lika tysta, men stabila Siiri Hammar (SalPa) som rumsterar som mittback. Kimitoflickan Marie Börman fann dessutom sig själv  i dag som vänsterback . Som det ser ut just nu är det dessa spelare ur västra regionen som kan vara aktuella för all starsmatch i morgon klockan 16.30 (eller var det 16.00?!). Även övriga spelare som kan komma att slå sig in i denna första landslagstrupp kan vi ha. Heidi Grönqvist imponerade stort i dag då hon kom in. Tyvärr varade glädjen tre minuter för hon slog huvet i stolpen då hon offrade sig i samband med att hon gjorde vårt 1-0 mål mot Helsingfors... Sedan var den sagan all. Tre minuter är kanske lite väl kort tid här även för Jaska, men man minns henne garanterat! Raumoflickan Netta Hannula kan också hon komma att hamna på nån viktig lista. Hennes klubb FC Rauma är dock så ofina att de åker på läger till Barcelona I MORGON och ska därmed hämta henne efter vår match på dagen...

Limpan då? Jo, hon gjorde en halvlek i dag igen. Flytet från i går var dock inte riktigt med i dag. Inte var hon dålig, men då inte full koncentration infann sig blev det lite sena ageranden och halvdana beslut och så blev det att ta en smäll på foten... I morgon får hon lov att visa vad hon går för igen. Hon kommer att starta! Vi spelar redan 10.15, så vi får vakna och ge oss ut på morgonjoggning vid 7 tiden. I dag började vi halv 8 för att hinna med på Jaskas lektion som jag nämnde här tidigare.

Vär match? Ja, efter Heidis 1-0 fortsatte vi jobba. Våra spelare fick eloge av Landslagsledningen för sitt passningsspel och det tycker jag de kan ha. Dock kom det starka Helsingfors i en snabb kontring från höger och spelade in centralt varifrån man avlossade ett skott just utifrån straffområdet och utjämnade det hela till 1-1 vilket det också blev. Jag har inte räknat poäng, men nån sa att vi ligger trea, en poäng efter Östra och Helsingfors. Nyland och Norra Finland är de poängmässigt svagaste i år..

I övrigt har det mesta handlat om Jaska. På eftermiddagen körde vi ett tvåtimmars möte där årets regionverksamhet utvärderades och utvecklingsförslag för framtiden dryftades. Sedan bestämde karln att han skulle föreläsa 30 minuter för varje lag enskilt om grunderna i det han hoppas kommer att bli ramarna för de finländska flicklandslagens spel. Nåt säger mig att han kommer att köra 4-2-3-1 i all starsmatchen... Intressant intressant. Det allra intressantaste, förutom själva fotbollen och spelarscoutingen var nog diskussionerna om hur vår verksamhet och våra mål på riktigt kan förankras i distrikten och klubbarna. Det verkar som om det finns allt för många "egen lyckas smeder" bland såväl distrikts- som flicklagstränarna. Dessa kör på med egna svar på frågor de inte riktigt ens känner till. Menar inte att de automatiskt skulle ha fel, men de hjälper åtminstone inte sina spelare att komma rätt i FBF sammanhang... Sen kan man ju diskutera om man ska göra det.. Men jag tror ju nog att de flesta fotbollsspelare gärna vill representera sitt land.

Jepps! En dag kvar och sen hem, till ligapremiär! Sassa blir så glad att hon direkt åker till Sverige, men hon lämnar i vart fall en massa sopor till mig att köra bort. Och så ska jag ju köpa påskris av Linda. Nu verkar Kimi ha somnat. Då kan jag också försöka. I går hade även Hessu från Öster och Jukka från Nyland hört mig sova. Vi är så tajta här i Eerikkilä. Bara att säga som spelaren Hanna Ruohomaa då vi avslutade kvällens utvecklingssamtal: "Är vi klara? Jaa, jaha... Nå. Guds välsignelse över er då..." (Detta var en fri översättning från Raumofinska...)

Alma Heinä
(Som hon såg ut för nåt år sedan)

Kommentarer
Postat av: Annika

Kul att följa turneringen via din blogg, är ju tyst som i graven på naisfutis,där det tidigare under åren brukade debatters o diskuteras, o vändas ut och in på nästan varje spelare. Inga kommentarer alls.Annars verkar det ju vara som vanligt,och som förr i världen-Jaska hit och Jaska dit, och han bestämmer allsmäktigt om all stars-lagen, och allt annat också...:) Och detdär spelsystemet, why??2009-04-03 @ 07:43:30
Postat av: MV

Jaska är en klippa:-) Men jag kan återkomma vid tillfälle. Bra frågor och då jag har tid att formulera mig ska jag skriva nåt. Ok? Nu 10 min till matchsamling. Norra Finland ska betvingas:-)

2009-04-03 @ 07:52:35
Postat av: beck

Intressant dethär "Dessa kör på med egna svar på frågor de inte riktigt ens känner till." Om så är fallet, vems är då ansvaret att tränarna på gräsrotsnivå inte känner till frågorna? Själv får jag en känsla att du talar om nåt stort mysterium så bara de invigda känner till...

2009-04-03 @ 09:07:16
Postat av: beck

PS Tack för dina kommentarer från Eerikkilä, det är kul att höra hur det går för laget och spelarna som är bekanta sen flere år. DS

2009-04-03 @ 09:10:04
Postat av: MV

Jess. Bra provokation va:-)

Ber att få återkomma äve till detta om ok. Förliust just mot Norra Finland. Första 1-1 andra 0-1 på straff. Tikkanens flickan tog sig för att kapa bakifrån... Målet igen av Alma. Säkert turneringens prestation, enormat avslut. Framspelad av Heidi.. Adde plockade bort Ketoja och vi fick därmed andra problem i försvaret av mittfältet. Limpan jibbade hela matchen men hade lite ont och kom inte till skott. Bättre löpningar än i går åtminstone...I´ll be back Beck:-) Senast under nästa vecka, eventuellt före det ska jag förklara hur jag menar. Ok?

2009-04-03 @ 10:49:56
Postat av: beck

OK! Ser att du surfat på Villes sidor (Almas bild).

2009-04-03 @ 13:30:28
Postat av: Annika

Vad tyckte du om Matikainens val? Var det domsamma som ni andra tränare också tyckte? Ett "demokratiskt val"? Åtminstone på naisfutis.net har det kommit en kritisk kommentar.

2009-04-03 @ 18:38:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0