Regionturnering dag 1

Man hänger kvar.. Huvet högst trots att det är tjockt och trögt... Kom på mig med att antagligen nu börja märka av flunsan jag säkert haft en tid... Men som med allt som har med FBF att göra kör man diesel med sekundschema... Ingen som helst tid blir outnyttjad.

Först såg vi, efter att min mor och far så vänligt kört mig från Sibbo vid 7 tiden, U19 landskamp på naturgräs i solsken. 2-0 till ett rätt piggt Finland mot Moder Rysslands döttrar. Mål av Tikkanen och Demirbas.

Här landslaget vårt inför match

Sen fick vi sparka igång regionturneringen. Kimi kom just inför första avspark... Inte med egen bil... Raikka dök upp just då jag skulle börja matchgenomgång inför Västra Finlands match mot Östra Finland.. Ja, vi vann ju med 3-1, men eftersom regionturneringen spelas i halvlekar så att man får skilda poäng för varje halvlek kom vi att vinna första med 3-0 och förlora andra med 0-1. Våra mål gjordes av Alma, Mira och Hanna. Adde var med och spelade fram till två av dessa. I första halvlek kom vi stundtals faktiskt upp i riktigt ok anfallsspel. I andra halvlek däremot såg det nog ut som om någon knattetränare som vill "rulla boll" varit och förbjudit allt som ens liknar långa passningar. Inga ytor alls användes och vi får skylla oss helt själva att vi drällde så att Östra Finland kom åt att straffa oss i vårt eget straffområde. Adde spelade hela matchen i Nr 10 position och Limpan hoppade in i halvtid och körde en halvlek på topp.

Mellan matcherna var det mest äta och planera som gällde. Sen kom Nyland ut som motstånd nummer 2. Nu visade det sig att Nyland inte hade så mycket alls, förutom Linda Norrena på topp att komma med. Vi kan faktiskt säga att det var svagt av oss att bara få 3-0 här, eller 2-0 1-0 för att vara korrekt. Sällan har väl ett lag som leder 2-0 i halvtid fått skäll på det sätt Västra regionens lag fick denna sena kväll... Lite bättre blev det nog i andra, trots att man nog kan vänta sig mer tycker jag. Limpan kom åt att göra mål här. 1-0 på pass av  Alma. Sen passade hon i sin tur till Alma vid 2-0 målet. Alma tog sedan och finishade 3-0 målet innan vi plockade ut henne med en kvart kvar. Limpan spelade hela matchen på topp och Adde kom in i halvtid och spelade defensivt mittfält.
Möte, kvällsmål, Norge-Finland för herrar på TV och mycket mer klämdes sedan in.

Egentligen finns det massor att säga, som alltid vid dessa turneringar. Huvet och hela kroppen är fylld med fotboll... Och man är trött, utmattad och fylld med mjölksyremättad energi hela tiden och har en oändlig brunn att ösa ur för inget tar någonsin slut... Detta jobb är evigt!

Eftersom jag ändå inte kommer åt att beskriva allt så som jag vill beskriva det avslutar jag med att säga att denna första april lyckades jag lura dem på jobbet med hjälp av ett sms till Sassa. Härligt! Dessutom lurade han på bilden mig i morse att Zlatan skulle komma på mina träningar:-)

Så här såg han ut i fjol...

Har även hört att vi fått dörrar på garderoberna på Styrmansgatan... Nu är energin slut. I morgon väntar Helsingfors klockan 13.15. Före det... Mycket... Efter det, massor! Heja Finland!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0