Nähä...

... Ingen Hanna i alla fall... Nåja. Det är ju klart att man inte alltid kan få det att passa om ett ligalag ber med en i truppen till en toppmatch... Menar... Beckham debuterade ju bara i ligacupen han också....

Kommentarer
Postat av: Max

Det är int sommar ännu, men nu ska det grillas.Bakgrund:Du anser att man till distriktlagsturneringar skall ta ut de bästa i åldersklassen eller om det finns bättre bland yngre spelare så skall man istället välja dem.Argumentet du framförde var att det vid samlingarna skall vara såpass hög nivå som möjligt. (Taget till det extrema skulle detta i och för sig kunna innebära att det istället för att ta ut vissa unga skulle löna sig att ta överåriga till en samling för att ännu bättre spärra en handfull av en viss åldersklass juniorelit).Detta sagt godtar jag ändå argumentet som grundat, fastän jag inte håller med om att det leder till den bästa strategin i längden.MEN, nu till nästa steg.Vilka argument kan presenteras för att det till landslaget skall tas ut sådana som är ett eller flera år yngre? Här spelar ju spelarna mot andra länder istället för att utmana finska spelare som i distriktsturneringarna. Så då är det ju inte på samma sätt viktigt att spelarna är de allra bästa oberoende av ålder, för det motstånd de möter beror på hur motståndarlandet har valt sina spelare.Eller måste vi istället här resonera som så att vi måste välja denna skrikt definerade i tidig ålder utsedda juniorelit till alla landskamper för att de skall kunna utöva det perfekta samspelet? Menar du Virta möjligen att om vi lämnar bort en yngre spelare från landslaget och tar in en nästan men inte riktigt lika bra spelare av "rätt" ålder för det landslaget så kan landslagets juniorelit inte på samma sätt utveckla ett sådant spel tillsammans som behövs på internationell nivå?Jag tror att det är något i den stilen du tänker. (Här bör påpekas att jag uppskattar Virta högt som både person, fotbollsexpert och damfotbollsaktiv). Det sorliga är bara att jag är mer än fullständigt övertygad om att denna linje är...jag minst sagt katastrofal för den finska fotbollen ur ett större perspektiv.Landslag i Europa är en frukt av den inhemska ligan. Kan vi bygga en liga med en stor mängd talangfulla spelare i vuxen ålder så kommer vårt landslag garanterat att vara konkurrenskraftigt.Kan vi bara skola en juniorelit så sitter vi kanske där med en eller två Annica Sjölund men med en liga av låg nivå utan publik och utan intäkter för att bygga vidare. Och tydligen också ett landslag som inte vunnit många andra än Skottland under de senaste åren.Snälla vakna. Please :)

2009-04-11 @ 04:37:20
Postat av: MV

Oj då... Vaknat är just vad max gjort... Om han alls somnat (tänker på klocklslaget)...Ber att få återkomma med svar på dessa berätttigade frågor , helt utgående från min personliga tolkning av hur det funkar (och borde funka)...Trevligt att se dig i dag i Hagalund, förresten!

Under påsken ska jag svara, Nu har jag lite brått tillbaka tillcafeterian så inte bara Robban ätit upp hela mitt kaffebröd..

2009-04-11 @ 21:16:57
Postat av: Max

Ha det skönt :)

2009-04-11 @ 23:24:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0