Vet ni vad jag vill?

Perfekt, precis medan jag förklarade hur Julius Caesars dödsmask kom till, blev det brandövning. Kollegan D var skogstokig för det hände mitt i hennes prov. Kollegan M var minst lika skogstokig för att en elev vägrade ställa sig i ett led som kollegan ifråga tydligen hade beordrat. Alla klarade sig dock och skulle ha gjort det även ifall av äkta brand. Det är huvudsaken tycker nu jag. Men det är klart att det irriterar då det inte går som man planerat.
 
Gårdagen gick nog mycket i arbetets tecken. Edit var krasslig så det blev ingen träning för henne och jag fick läge att rasta Fru Kickan. Många år sedan vi varit på promenad  tillsammans faktiskt. Hon brukar ha så bråttom, men nu då hennes mage är större än min var det jag som fick vänta på henne. Nåja, det lär gå över har jag förstått, i hennes fall...
 
Ägarföreningarna pratar som de har förstånd till har jag förstått. Ted fick det ganska tydligt och enkelt preciserat i går då han sa att han tror att det de vill är att "Vi ska hålla käften och jag ska lugna ner mig..." Kanske det då... Hoppas det genererar möjligheter att svara dem som frågar mig om framtida planer för ÅUs lag och de andra flickorna som huserar i olika av ägarföreningarnas pojklag annat än att, "vi avvaktar ägarföreningarnas beslut och återkommer till ärendet i slutet av oktober typ".
 
Ted ska "vikariera" mig i Åland United från och med senast nästa vecka. Det känns tryggt och bra. Han och Samuel verkar ha tagit grepp om de viktigaste bitarna, förutom då den där ungdomsbiten som vi inte rår på just nu och jag kan sova tryggt och faktiskt släppa det hela när Blobben kommer.... Hoppas jag att jag förmår mig göra....
 
Ted i går kväll och Minttu i dag har gett en god bild av diskussionerna mellan ligaklubbarna och FBFs landslagsavdelning då det gäller det framtida upplägget för Damernas Liga. Det symptomatiska är att FBF är tydliga och klubbarna otydliga. Det allmänna intrycket är i alla fall att en klar interaktion, som i mitt tycke är betydligt större än under tidigare år har etablerats. Vi pratar om riktiga och viktiga saker, lyssnar till varandra och faktiskt påverkar skeendena. Sen är det bara att vänta på nästa schema och att läsa kommentarer om Kalle Anka förbund och total brist på planering och vad det nu kommer att skrikas igen oavsett hur det ser ut...
 
Så har vi skolan också och min vikarie Robin. Jag är osäker om det var han som knackade på klassrumsdörren i går, eller om det var nån annan. Det såg ut som en ishockeyspelare i alla fall. Även honom önskar jag all lycka för de kommande veckorna. En ung sjundeklassist uttryckte sig så här då jag undrade om hon kommer att bli ett problem: "Jag kan faktiskt inte garantera något..." Ärligt, smidigt och genialiskt. Lycka till Robin.
Den här bilden togs för snart 8 år sedan... Hoppas vi får med åtminstone Rufus och Edit på den motsvarande som ska tas denna höst... En boll kommer självklart att införskaffas även för Blobben.
 
 
Vet ni vad jag nu vill? Jag vill att lugn och harmoni ska råda. Jag vill hålla mina lektioner i dag, åka via hem och sedan till WHA för träningen inför matchen. Sen vill jag komma hem och fira kväll med dem som är där. Emilia ville skypa under Idol och det får hon gärna göra via Edits telefon... I morgon vill jag förbereda match, hjälpa till med de saker jag handhar, gärna få vara med på bänken och i omklädningsrummet och uppleva den sista matchen live med Maiju som Huvudtränare, åtminstone för en tid och sedan packa ihop, komma hem och förbereda resten av livet. Samt sova ordentligt... Det lär bli nån slitsam dag nästa vecka och några år framåt har jag förstått.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0